Veel bekijks voor Dag van de Dijk

Zwolle – Ruim 800 geïnteresseerden bezochten zaterdag 28 september de Dag van de Dijk in Zwolle. Bij biologische schapenboerderij de Vreugdehoeve was er deze middag van alles te beleven voor jong en oud.

dag_vd_dijk-1.jpg  

Het Waterschap Groot Salland organiseerde bij de Vreugdehoeve, midden in het gebied van het project Ruimte voor de Rivier Zwolle, diverse activiteiten. Aan het begin vande middag stonden 400 hardlopers aan de start van de DrogeVoeten Run en vertelden medewerkers van het waterschap over hun werk en de taken die het waterschap uitvoert. Zo was de muskusrattenbestrijding aanwezig en lieten hydrobiologen zien wat er allemaal leeft in water. Volwassenen en kinderen bekeken verschillende waterbeestjes in bakken en bestudeerden ze onder een microscoop. Ook de informatiestand trok veel bekijks. Hier werd uitleg gegeven over waterschapswerk en het project Ruimte voor de Rivier Zwolle.

dag_vd_dijk-8.jpg

dag_vd_dijk-3.jpg

dag_vd_dijk-5.jpg  

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Voor dit laatste diende de Vreugdehoeve als uitermate geschikte locatie, aangezien de schapenboerderij letterwijk moest verhuizen om de IJssel meer ruimte te geven. Door de ballonnenclown en de schminkers gingen vele kinderen opgetogen en enthousiast terug naar huis.

We staan er niet elke dag bij stil, maar zonder dijken zou ons land vaak onder water staan. Daarom zorgen de waterschappen voor veilige dijken, kades en duinen. Om dit extra aandacht te geven organiseren de waterschappen de Dag van de Dijk.

Ontmoeten en genieten: daar draait het om tijdens deze dag. Water biedt ruimte voor recreatie, sport en inspiratie voor kunst. Maar water zorgt ook voor gevaar en overstromingen. Zonder dijken en duinen zou 60 procent van Nederland regelmatig onder water staan. Om dat te voorkomen, beheert het Waterschap Groot Salland met grote zorg 200 kilometer grote rivierdijken langs de IJssel, het Zwartewater, de Vecht, het Zwarte Meer en het Ketelmeer én 300 kilometer kleinere dijken en kaden.

dag_vd_dijk-4.jpg

dag_vd_dijk-7.jpg

dag_vd_dijk-2.jpg  

dag_vd_dijk-6.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Ik las:
  “Het Waterschap Groot Salland organiseerde “….
  Dat heeft het geachte waterschap hopelijk geen
  cent gekost hoop ik? En daarmee bedoel ik,
  hopelijk dat dat niet van die onduidelijke
  “waterschapsbelasting” gaat, geen idee wat ze ermee doen.
  Hopelijk niet zulke dingen.
  Ik heb echt een slecht gevoel bij “waterschap”.
  Onduidelijk, wel groot geld gaat ermee gemoeid.
  Zit vast een waterhoofd aan grootverdieners aan vast.  Maak melding

 2. Hanshanzeland wat een gezeur dit was een leerzaam iets en dat wordt heus niet van jou geld alleen betaald.Maar ik vind zoiets interressanter dat het gemeenschapsgeld in een historisch gebouw als de fundatie te steken en het gebouw te vernielen voor miljoenen .Daar kun jij je beter druk om maken


  Maak melding

Reageer