Sassenstraat binnenkort vol met lampenkappen

Zwolle – In de maand november hangt de hele Sassenstraat vol met verschillende lampenkappen. Vanaf de Sassenpoort tot de Grote Kerk wordt de statige straat verlicht met honderden lampenkappen. Bijna een halve kilometer lichtspektakel!

 

gilmping-3.jpg 

 

Zaterdagmiddag nodigden bewoners en ondernemers van de Sassenstraat voor dit project creatieve Zwollenaren uit om gezamenlijk lichtkunst te maken. Tijdens de workshop Glimping werden honderden ingeleverde lampenkappen omgetoverd tot stralende blikvangers voor het project Sassenstraat Allicht. Een vrolijk evenement dat de strijd aangaat tegen de donkere dagen en tegen de sombere economie. Zwollenaren bewijzen samen: wij zien het licht!

 

gilmping-12.jpg

 

gilmping-8.jpg

 

gilmping-11.jpg

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

De afgelopen weken leverden enthousiaste Zwollenaren hun oude lampenkappen in. Deze lampen krijgen een tweede leven. In de Allicht-Werkplaats op Sassenstraat 20 vond op 28 september de allereerste workshop Glimping plaats.

 

Kunstenaar Jerry Van der Bol en creatieveling Diana Koning zorgden voor inspiratie en materialen. Zwollenaren vervden, knutselden, versierden, knipten en plakten en gaven de lampen een volledige make-over. Op vrijdagavond 1 november worden hun stralende verschijningen onthuld. Dan doen we het licht aan in één van de oudste straten van Zwolle.

 

gilmping-2.jpg  

 

Doneer jouw blikvanger

Ruim 300 versierde lampen worden opgehangen in de Sassenstraat en een deskundige jury kiest samen met een publieksjury de mooiste lampkunstwerken.

 

Zwolle, meest gastvrije stad van Nederland

Sassenstraat Allicht is een community project; een door de gemeenschap verzonnen en ontwikkeld plan om de eigen omgeving nog aantrekkelijker te maken. Het project draagt bij aan de ambitie de meest gastvrije stad van Nederland te worden. Sassenstraat Allicht wordt ondersteund door CityCentrum, Gemeente Zwolle en Starlight BV.

 

gilmping-9.jpg

 

gilmping-10.jpg

 

gilmping-1.jpg

 

gilmping-5.jpg

 

gilmping-4.jpg

 

gilmping-6.jpg

 

gilmping-7.jpg 

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer