Ster van Zwolle en Omloop IJsseldelta bij SSE

Zwolle – De Stichting Sport Evenementen (SSE), sinds de eeuwwisseling organisator van de Ster van Zwolle, en de organisatie van de Omloop van de IJsseldelta hebben besloten om vanaf 2014 de krachten te bundelen. Beide evenementen worden vanaf 2014 georganiseerd door de SSE.  

 

Jan van Ommen, voorzitter van de Stichting Sport Evenementen, zegt dat zijn organisatie al enkele jaren plannen had om naast de internationale voorjaarsklassieker voor eliterenners en beloften ook een klassieker voor vrouwen te houden. "Zwolse topvrouwen als onder anderen Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries en Anna van der Breggen hebben er recht op om hun kunnen ook op topniveau in een goed georganiseerde thuiswedstrijd te kunnen tonen. Nu de Omloop van de IJsseldelta op ons pad komt kunnen we onze wens om een vrouwenklassieker te organiseren verwezenlijken," zegt Jan van Ommen. Het streven van de Stichting Sport Evenementen is om ook met de vrouwenklassieker door te groeien naar een internationaal topevenement. De verwachting is dat de sponsoren en het merendeel van de vrijwilligers van de Omloop van de IJsseldelta meeverhuist naar de Stichting Sport Evenementen. Een groot aantal heeft zich bereid verklaard ook actief te willen zijn bij de Ster van Zwolle. Omgekeerd geldt dat ook.

Wanneer de klassieke wegwedstrijden in 2014 gehouden worden is nog niet bekend. De 54ste Internationale Ster van Zwolle is op 8 maart als openingsklassieker van het wegseizoen bij de UCI aangevraagd en de tiende Omloop van de IJsseldelta heeft als ge

Artikel delen:

Reageer