Meisje zwaar mishandeld om zakje chips

Een 14-jarige verstandelijke gehandicapte in Zwolle heeft een 5-jarig meisje bijna doodgeslagen nadat ze om chips vroeg. Dat schrijft de Telegraaf. De zaak is buiten publiciteit gehouden door de school en politie. Tot woede van haar vader. “Ze was bijna dood.”

De jongen roste het meisje compleet af. En dat omdat ze een medeleerling om chips vroeg. “Als een vrouw niet had ingegrepen, was mijn dochter dood geweest. Hij stond gewoon bovenop haar te stampen”, aldus de vader van het meisje tegen de krant De Stentor. Twee weken geleden behandelde de rechtbank achter gesloten deuren de strafzaak tegen de 14-jarige P.H.

De jongen kreeg 77 dagen jeugddetentie en voorwaardelijke jeugd-tbs opgelegd. Met het slachtoffertje gaat het inmiddels lichamelijk weer goed. “Maar geestelijk niet. Ze is erg angstig, maar ook agressief naar anderen toe. Ze krijgt binnenkort therapeutische hulp, maar ze staat nog op de wachtlijst.”

Bron: Nieuwnieuws

Artikel delen:
Reacties 26
 1. indd erg heftig.
  Vooral dit:

  De zaak is buiten publiciteit gehouden door de school en politie.

  Valt dit niet onder zinloos geweld? daar is de media toch altijd dol op? :-


  ⚠️ Meld

 2. Toen laatst een politie agent in de binnenstad door een militair in de rug was aangevallen heb ik er ook niets over gehoord in de landelijke media terwijl dat nu zo’n hot item is. Of toen vorig jaar in de aa-landen een tbs-er op verlof een vrouwe in elkaar ramde werd dat alleen als klein bericht vermeld. Ik heb ook via via gehoord over een zwolse agent die wegens een ernstig misdrijf vast zit. Ook neits van gehoord. De doofpot cultuur doet zn werk wel in ons stadje. Dit soort extreme erstige zaken zouden in de randstad meteen de voorpagina halen. Zo leuk en aardig is het niet in de middelgrote steden buiten de randstad, en ook zeker in Zwolle. Ga de berichten er maar op na 🙁


  ⚠️ Meld

 3. Twee weken geleden is de strafzaak al geweest, dus het voorval zelf is al ouder. En een vader die nu naar de telegraaf stapt…

  Het zal ongetwijfeld allemaal ernstig geweest zijn, maar reken maar dat er ook wel een flink sausje telegraafsensatie overheen gegooid is.

  Wat is er trouwens op tegen om iets (in overleg) uit de media te houden? Soms is het voor betrokkenen prettiger. Soms worden ‘foute figuren’ niet op idee?«n gebracht. Er zijn best wat legitieme redenen te bedenken om niet ?¡lles te moeten melden.


  ⚠️ Meld

 4. kijk ik ben er niet op tegen om dingen uit de media te houden. maar als de school en politie besluiten dat niet te doen vind ik dat ok. Maar nu komt het zo over dat de ouders van het slachtoffertje geen keuze hebben gehad.


  ⚠️ Meld

 5. ja alleen wat is de consequentie van je keuze?
  Want de vader zegt er goed de balen van hebben dat de school en justitie dit niet naar buiten wilden brengen.


  ⚠️ Meld

 6. Ik vind het werkelijk schandalig dat dit buiten de media gehouden is. Dat vind ik alleen ok als dat in het belang van het slachtoffer is (of de wens ervan).
  Maar juist dat het slachtoffer G@$%$ ergens op de wachtlijst staat, terwijl de dader maar 77 dagen hoeft wasknijpers in elkaar te zetten voor poging tot moord schiet mij werkelijk in het verkeerde keelgat.
  De publieke opinie is zeer belangrijk in deze, juist om de betrokken partijen aan een oplossing te laten werken.
  En door dit verzuim wordt er drinken we een glas, doen een plas en alles blijft lekker zoals het was.
  Is dit toevallig op dezelfde school geweest waar onlangs de moeder aangifte deed ivm de loverboys? Dan in direct onderzoek nodig op het hoogste nivo naar het functioneren van die organisatie.
  Hoe kunnen “we” nu zo licht denken over iets dergelijks? Het is toch overduidelijk dat “we”hartstikke ziek zijn als “we” tot dit soort zaken in staat zijn en het slachtoffer aan het lot overlaten?/ >:( >:( >:(


  ⚠️ Meld

 7. Draai het eens om, wat is het belang van de vader om het naar buiten te brengen? De instelling in discrediet brengen? Zijn boosheid ventileren? Volgens mij is de enige die er wat mee opschiet de sensatiebeluste Telegraaf, en de Stentor die er uiteraard weer te laat achteraan hobbelt.


  ⚠️ Meld

 8. ^^ De dader is wel verstandelijk gehandicapt en dus zeer waarschijnlijk verminderd of niet toerekeningsvatbaar. En TBS is ook niet zomaar wat.


  ⚠️ Meld

 9. Is dit toevallig op dezelfde school geweest waar onlangs de moeder aangifte deed ivm de loverboys? Dan in direct onderzoek nodig op het hoogste nivo naar het functioneren van die organisatie.

  Nee, dit is niet dezelfde school. Dit incident vond plaats op het schoolplein van de Twijn in de Aalanden.


  ⚠️ Meld

 10. Gut. Ik zou bijna meelij krijgen met de dader. De stakker, kan er ook niets aan doen. En je zal toch maar wasknijpertjes moeten maken in een hotel.
  Dat zal allemaal wel, maar als de gehandicapten niet op een veilige manier bij andere mensen (kinderen) kunnen wonen omdat zij een gevaar kunnen vormen voor de mensen of voor zichzelf, moet je ze ook niet min of meer gedwongen bij de “normale” maatschappij willen late leven. Hier in de buurt is ook zo’n woonvorm, waar om de klipklap wat aan de hand is. Van vuur(werk) maken tot ruzies, terwijl de begeleiders toegeven geen macht erover te hebben. Dus wordt gevraagd de pliesie bellen. Die komt een keer langs, drinkt een glas doet een plas en alles bleef zoals het was. Totdat er (weer) een ongeluk gebeurd
  En TBS is misschien ook niet wat, maar een kind G%##^&* zo toetakelen dat het voor z’n leven getekend is, ergens op een wachtlijstje zetten………
  HALLOOOOOOOO wordt eens wakker!  ⚠️ Meld

 11. Nee, dit is niet dezelfde school. Dit incident vond plaats op het schoolplein van de Twijn in de Aalanden.

  Dat is dan tenminste nog het goede nieuws. Dank voor de aanvulling


  ⚠️ Meld

 12. Draai het eens om, wat is het belang van de vader om het naar buiten te brengen?

  Het antwoord stond er al. Maar ik zie ook dat er wat tekst weggevallen is.
  Het belang van aandacht van de media op bepaalde zaken? Ik hoop toch niet dat ik hier het belang van de media hoef uit te leggen…….. Dat is wel een beetje open deur.
  In het kort: als dit in de openbaarheid komt, dat gebeurt er tenminste iets aan. Simpel.


  ⚠️ Meld

 13. Jammer, zo’n reactie. Van 1 kant het verhaal bekeken en gelijk een oordeel klaar. Een verhaal heeft altijd twee kanten!  ⚠️ Meld

 14. > In het kort: als dit in de openbaarheid komt, dat
  > gebeurt er tenminste iets aan. Simpel

  Dan heb jij wel een naief beeld van de media. De media – en tegenwoordig trouwens de hele meningenmaatschappij – schreeuwt en wil bloed zien, en een dag later is de hele zaak al weer vergeten en vergeven. Wachtlijsten in de jeugdzorg? Ze zijn al weer terug!


  ⚠️ Meld

 15. Wat doet een 14 jarige verstandelijk gehandicapte zonder begeleiding op straat? Verstandelijk gehandicapt betekent niet normaal kunnen nadenken, dus weet niet wat de gevolgen zijn van zijn/haar handelen. Op straat onder begeleiding of anders binnen!


  ⚠️ Meld

 16. Niet elke verstandelijk gehandicapte zal agressief worden maar in het geval van deze jongen had hij wel beter beschermd moeten worden lijkt me.


  ⚠️ Meld

 17. @Edwin
  Blijft de vraag, waar was de begeleiding? Waarschijnlijk in de koffiekamer. Misschien dan toch maar achter een deur plaatsen met een slot erop?


  ⚠️ Meld

 18. Ik denk inderdaad dat juist met zo??n doelgroep als deze je juist extra alert moet zijn als alles bij elkaar is op bijvoorbeeld een schoolplein. Ben ook erg benieuwd hoe lang het heeft geduurt voordat de toen dienst hebbende begeleiders er bij waren. Als ik het verhaal lees heeft die jongen een tijdje kunnen razen voordat `een vrouw` in heeft gegrepen. Is dit een begeleiderof een omstander. Wel een onderzoek waard vind ik?
  We schorsen immers ook een lerares die een leerling vastbind.


  ⚠️ Meld

 19. Dan heb jij wel een naief beeld van de media.

  Ik weet niet zeker of je het woord naief wel begrijpt, anders begrijp ik jou opmerkingen niet.
  NA dit incident weer een incident in Ermelo en gisteren ook in het zuiden van het land met als kop “weer”.
  De media doet dus al z’n werk.
  Overigens stond er in de krant ook dat vlgs e.o.a. woordvoerder “niet meer dan normaal aantal incidenten plaatsvinden”. Terwijl dat aantal ernstige incidenten normaal gevonden wordt duidelijk al enkele jaren zo doorgaat
  Als we dit “normaal” vinden dan moet het meer in de openheid komen. En laten we nu niet gaan discussieren over de macht van de media, maar neem van mij aan dat geen enkele organisatie zijn naam graag gelinkt ziet aan ernstige incidenten. Zoiets als doping en Rabobank. Nu het uitgebreid in de media komt gebeurt er tenminste wat aan.


  ⚠️ Meld

 20. Wachtlijsten in de jeugdzorg? Ze zijn al weer terug!

  Wat bedoel je hier nu eigenlijk te zeggen? Dat die aggressor weer lekker thuis zit?


  ⚠️ Meld

 21. @Me, klopt inderdaad dat dit niet de incidenten zijn die organisaties als uithangbord gebruiken zoals de woordvoerder van de rabobank ook zei. ik denk dat een organisatie door het ontslaan van die Rasmussen een signaal afgeeft zoals ook op die school gebeurd is. De jongen word weggehaald en krijgt jeugddetentie en voorwaardelijke jeugd TBS, maar dan hebben we alleen het probleem verplaatst en niet opgelost. Het zou organisaties in de jeugdhulp juist sieren als zij hun vervolgstappen dan ook laten zien hoe een dergelijke situatie uitgesloten word in de toekomst.
  En dan hoop ik niet alleen met de schreeuw om meer geld, maar met een duidelijk plan. Laat ze anders even bij de buren afkijken hoe die hun situatie oplossen. Bij de Rabo hebben we duidelijk te maken met commerciele belangen, ik hoop niet dat dit ook voor de jeugdzorg geld, maar het begint er wel meer op te lijken….


  ⚠️ Meld

 22. Toevallig zit mijn zoon ook op deze school en ik vind het een schande, dat dit stil is gehouden, maar dat gebeurt vaker, want toen mijn zoon vorig jaar bijna gewurgd werd door een klasgenootje, mocht ik er ook niet teveel over praten……..en werd het nogal makkelijk afgedaan als: Een incident…….ja m’n neus en nu gebeurt er dit!

  Ok, de jongen is verstandelijk gehandicapt, maar er had begeleiding op het schoolplein moeten zijn en dus heeft de school gefaald (geen wonder dat het stilgehouden moest worden). Bovendien had de leiding van de klas van deze jongen moeten weten, dat hij agressief gedrag kon vertonen en toch laten ze hem samen met andere kinderen buiten spelen.

  Eigenlijk zijn hier 2 slachtoffers: Het meisje en de jongen en is de school de grote schuldige, want als je gespecialiseerd onderwijs geeft en je kent je pupillen niet, dan ben je toch wel erg fout bezig……..


  ⚠️ Meld

 23. En Danny…….verstandelijk gehandicapt is niet hetzelfde als zwakzinnig……de kinderen op deze school kunnen redelijk goed nadenken, leren zelfs lezen en schrijven en zelfstandig functioneren.

  Alleen, ze raken in de war als er iets gebeurt wat ze niet kunnen kunnen plaatsen, of zoals mijn zoon dan zegt: Het wordt ineens heel erg druk in mijn hoofd……..en bij mijn zoon uit zich dat dan niet in agressie, maar bij deze jongen dus wel.


  ⚠️ Meld

Reageer