VV Berkum onderuit in Drachten

Zwolle – VV Berkum heeft uit bij Drachtster Boys met 1-0 verloren in een vaak zwakke en voor de Zwolse fans teleurstellende wedstrijd. De thuisclub kwam na een kwartiertje met een wereldgoal op voorsprong en Berkum beet zich daarna stuk op de Friezen.

“Drachtster Boys maakte een geweldige goal en daarna spijkerden ze de boel achterin dicht. Dat deden ze goed en dan kom je in een situatie waarvan je van te voren weet dat je er niet moet zitten,” aldus een teleurgestelde Berkum-coach Roeland ten Berge. Drachtster Boys imponeerde niet als tegenstander maar liet vaak wél iets meer gretigheid zien. Dat resulteerde na 10 minuten in een kopkans van de lange spits Peter Jansen Klomp maar die raakte de bal niet goed zodat Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis kon redden. Direct daarna zag de Zwolse doelman er bij het wegboksen van een inzet niet goed uit en belandde de bal op de paal maar dat bleek slechts uitstel van executie.

Luttele minuten later hield Jan Stoker de bal bij de achterlijn, tegen de verwachting van velen, nog net binnen. De flankspeler leverde vervolgens een perfecte voorzet af die op nog fraaiere wijze door Jansen Klomp met een omhaal in de kruising werd geschoten: 1-0. Dat gaf Drachtster Boys de gelegenheid om het favoriete spelletje te gaan spelen: de boel achterin dicht houden en hopen op uitvallen. Zeker dat eerste werd door de Friezen goed opgepakt. Berkum trok wel ten aanval maar veel te vaak konden de Zwollenaren hun ploeggenoten niet bereikten en in de hele eerste helft werden er geen echte kansen gecreëerd. 

Vrije positie
Na rust voerde Berkum de druk op en nu zorgde dat wél voor enkele kansen, al bleef het aantal beperkt. Vijf minuten na de hervatting werd een goede indraaiende vrije trap van Marc van der Meulen van de doellijn gekopt en een kwartiertje later leek broer Chris te gaan scoren. De Berkum-spits werd door Pascal Diender in vrije positie voor het Friese doel gezet maar zijn doelpoging ging naast. In dezelfde minuut ging een schot van de uitgebroken Stoker via de bovenkant van de lat over de Berkum-goal maar dichter bij een tweede doelpunt kwam Drachtster Boys niet. In blessuretijd kreeg invaller Youp Kok een flinke kans om Berkum alsnog aan een punt te helpen maar uit kansrijke positie ging zijn schot hoog over het imposante geboomte achter het doel van de thuisclub en zo bleef het in Drachten 1-0.

Berkum is na deze nederlaag een plaatsje gezakt naar de negende plek op de ranglijst met vier punten uit net zoveel wedstrijden. Een week later moet de ploeg van trainer Ten Berge op eigen terrein proberen de weg naar boven weer in te slaan tegen DETO Twenterand, dat na een doelpuntloze remise tegen VVOG nu exact hetzelfde aantal punten heeft geoogst als Berkum.

Drachtster Boys-Berkum, 28 september 2013

Eindstand: 1-0 (1-0)

Doelpunten: 16. Peter Jansen Klomp (1-0)

Gele kaarten: Marc van der Meulen, Jason Huisman, Dirk Muis (Berkum)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Ruud Wellenberg, Frank Hoolsema (46. Youp Kok), Pascal Diender, Marc van der Meulen, Arjen Westrik (75, Ricardo Kuijer) (89. Jeffrey Pohowainjaan), Chris van der Meulen, Karim Chengachi

Opstelling Drachtster Boys: Jarno de Jonge, Richard Hamstra (61. Jacob Bras), Iloba Achuna, Herman Rozema, Willem de Jong, Willem den Hartogh (87. Matthijs Eppinga), Said Hassan, Jan Stoker, Regillo Holder (77. Jacko de Jong), Peter Jansen Klomp, Aziz Geyik

 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:

Reageer