WVF haalt uit in Ede

Zwolle – Na de overtuigende uit-overwinning vorige week in Oldebroek boekte WVf zaterdagmiddag een klinkende overwinning tegen de lastige tegenstanders uit Ede. Vorig jaar hadden beide ploegen het eerste klasserschap maar net veilig kunnen stellen en was het Ede dat WVF 4 punten had afgepakt! Bas Bouwhuis stond deze middag voor het eerst in de basis.

Onder een prachtig herfstzonnetje was het WVF dat zeer voortvarend uit de startblokken kwam. Richard Bouwmeester leek al snel de score te openen maar schoot net over het doel uit een prachtige dieptepass. Het eerste gevaar van Blauw Geel werd door Dion Reijnen tot corner verwerkt. Kort hierop "plaatste"Richard Bouwmeester de bal maar net naast het doel. Er kwamen prima combinaties en prachtige openingen waarbij vooral Hessel Berends regelmatig goed werd gezocht. Hij bracht met zijn akties zijn tegenstander regelmatig in moeilijkheden. Het was ook niet verwonderlijk dat Hessel, na sterk doorzetten in de 25e minuut wist af te ronden in de linkerbenedenhoek 1-0.

WVF ging door en beheerste de wedstrijd. De linies sloten goed aan en voortdurend werd vooruit gedacht en gespeeld. Na kansen voor Mark Peppelenbos, Lennart Bril en Richard was het opnieuw Hessel Berends die scoorde 2-0 waarbij de keeper de bal nog leek te keren. De gasten gooiden regelmatig veel fysieke inzet in de strijd waar scheidsrechter J. van Dijk vooralsnog veel door de vingers zag. WVF liet zich desondanks niet van de wijs brengen  en bleef regelmatig gevaarlijk met name over links vanmiddag. Op slag van rust werd Hessel Berends goed weggestuurd door Richard Bouwmeester. Vlak voor het doel was hij niet zelfzuchtig en legde af op de vrijstaande Lennart Bril en zijn schuiver bracht de ruststand op 3-0. Verdiend en zeker niet geflatteerd, want de gasten waren slechts incidenteel gevaarlijk geweest.

Na rust was Bolks in de kleedkamer achtergebleven en trof Hessel een “frisse” tegenstander. Blauw Geel startte overdonderend en wenste te strijden voor elke meter. Men speelde op het randje, wat nu wel resulteerde in een gele kaart voor Jeroen Berkhof na een overtreding op Rob Meijerink. De vrije trap van Richard leverde niets op. Een fout van keeper Bao Pham bracht hem in verlegenheid en hij wist niet anders te doen dan Lennart Bril onderuit te schoppen: geel voor hem en een penalty die Rob Meyerink prima benutte: 4-0! WVF leunde wat achterover en maakte het zichzelf hierdoor moeilijker dan nodig. Het eerst zo flitsende voetbal verdween en de gasten werden zowaar gevaarlijker.

Het was Bas Bouwhuis die voor WVF nog  goed inschoot maar de keeper redde met de voet. Voor de gasten bemoeide Dick Hoefakker zich meer met de aanval  met zijn goede traptechniek. Nadat Frank van de Wagen maar net naast het doel van Mike te Wiele had gekopt, was het toch Jeroen Berkhof die, wegdraaiend van Marthijn van de Steege, onhoudbaar inschoot 4-1.  Scheidsrechter van Dijk had kort daarvoor kunnen/moeten fluiten voor een overtreding van Richard Meurs die de pass gaf. Blauw Geel bleef het proberen en met name een vrije trap die werd verlengd belandde maar net naast het doel.

Tussentijds had Molenaar geel ontvangen na een overtreding op Richard. Bas Bouwhuis omspeelde zijn tegenstander en zette voor op Lennart Bril die maar net miste.
Jeroen van Brummen en wat later Christian Bril, kwamen voor Hessel Berends en Mark Peppelenbos. WVF kreeg weer meer grip op de wedstrijd en kreeg opnieuw kansen. Het laatste wapenfeit van de Edenaren was een schot op de paal van Richard Meurs.

Het slotakkoord was toch voor WVF via een solo van Rob Meijerink die goed aflegde op Christian Bril die de eindstand op 5-1 bepaalde!

Terugkijkend een “swingende” eerste helft met prachtig voetbal en een wat mindere maar zeker nog acceptabele 2e helft. Een compliment opnieuw voor de hele ploeg vanmiddag!
Hessel Berends was vanmiddag man of the match.
Volgende week uit naar HZVV uit Hoogeveen:  opnieuw 3 punten?

Karakteristieken:

WVF – Blauw Geel ’55 5-1 (3-0).

 

Score verloop: 25 en 34. Hessel Berends 1-0 en 2-0, 45 Lennart Bril 3-0
51 Rob Meijerink 4-0 (P) 58 Richard Meurs 4-1, 87 Christian Bril 5-1

Gele kaart: 51 Bao Phan, 66 Mike Molenaar  (beide Blauw Geel)

 

Toeschouwers: 150

 

Scheidsrechter: J. van Dijk.

 

Opstelling WVF: Mike te Wiele ,Dion Reijnen, Marthijn v/d Steege, Sybren Poppen, Hans Kamping,Bas Bouwhuis, Rob Meijerink, Richard Bouwmeester, Mark Peppelenbos(77 Christian Bril),Lennart Bril, Hessel Berends (70 Jeroen van Brummen).

Opstelling Blauw Geel ’55: Bao Pham,Jos Bolks (46 Mike Molenaar), Dick Hoefakker, Marcel v Bruksvoort, Richard Meurs, Jeroen Berkhof, Karsten Tuitert,
Simon Kooiman, Jordie Koppenaal, Frank van Wagen (64 K Cinar), Jorik van Ruiswijk

Door: Bert Kamerman
Artikel delen:

Reageer