DrogeVoeten Run met een verhaal

Zwolle – Zaterdagmiddag werd bij de biologiosche schapenboerderij De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg bij Westenholte de tweede editie van de DrogeVoeten Run 2.0. gehouden. Zo'n 400 hardlopers verschenen met speciale fel groene sportshirts aan de start. Vandaar werd een rondje van goed 2 km over de dijk bij de Vreugderijkerwaard gerend. Het was, met een aangenaam zonnetje erbij, genieten voor de sporters. 

drogevoeten-2.jpg 

 

De sporters kregen een uur om de nodige meters te maken met een Olympische gedachte; deelname was belangrijker dan een bepaalde prestatie. De DrogeVoeten Run werd georganiseerd door het Waterschap Groot Salland en hardloopwinkel Run2Day Zwolle. Na het succes van vorig jaar ging deze kleinschalige en laagdrempelige run voor de allerkleinsten tot aan ervaren senioren op herhaling. Zo was de jongste deelnemer dit keer 2 jaar en de oudste 79. De DrogeVoeten Run werd gehouden in het licht van Ruimte voor de Rivier Zwolle, waarmee het waterschap de IJssel meer ruimte geeft om grotere hoeveelheden water veilig te kunnen afvoeren.

 

drogevoeten-3.jpg

 

drogevoeten-5.jpg

 

drogevoeten-1.jpg

 

Via Lees verder meer nieuws en foto's… 

Het waterschap combineerde de run met de Dag van de Dijk, een landelijk initiatief waarmee waterschappen laten zien wat voor werk ze doen en waarom dat nodig is. We staan er namelijk niet elke dag bij stil, maar zonder dijken zou ons land vaak onder water staan.

 

Ruimte voor de Rivier Zwolle

De uiterwaarden van de IJssel is voor Zwollenaren een plek om te ontspannen en te  recreëren. Toch is de ligging aan de rivier niet zonder gevaar. De IJssel heeft extra ruimte nodig. Met Ruimte voor de Rivier Zwolle wordt de komende jaren hard gewerkt aan de veiligheid van de stad. Door ruim twee kilometer dijk zo’n 300 meter landinwaarts te verplaatsen en het aanleggen van extra ‘nevengeulen’ kunnen grotere hoeveelheden water veilig worden afgevoerd. De dijkverlegging en de grootschalige graafwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemerscombinatie Van den Biggelaar/Ploegam. 

 

drogevoeten-4.jpg

 

drogevoeten-6.jpg

 

drogevoeten-8.jpg

 

drogevoeten-7.jpg

 

drogevoeten-9.jpg

 

drogevoeten-10.jpg

 

drogevoeten-11.jpg

 

drogevoeten-12.jpg

 

drogevoeten-13.jpg

 

drogevoeten-14.jpg

 

drogevoeten-15.jpg

 

drogevoeten-16.jpg

 

drogevoeten-17.jpg

 

drogevoeten-18.jpg

 

drogevoeten-19.jpg

 

drogevoeten-20.jpg 

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Ik rende mee omdat ik me aan het voorbereiden ben op de 4 engels mijl van komende zomer, zag er erg tegenop maar de gezelligheid heeft mij gemotiveerd tot meer en heb zelfs mijn persoonlijk record gehaald! Leuk initiatief!!!! 😀

  2. Ik heb medelijden met dat kleine kind in de rugdrager. Zijn hoofdje ging continu op en neer. Hoop dat ie er geen klachten aan over houd (wiplash ed).

Reageer