Be Quick verrast met koppositie

Zwolle – Zo snel mogelijk veilig spelen. Dat was de doelstelling van Be Quick’28 dit seizoen. Maar vooralsnog verrast Be Quick: na vier wedstrijden vindt het team zichzelf terug op kop van de ranglijst.

Be Quick begint prima aan de wedstrijd in Kloosterhaar en ziet zichzelf op voorsprong komen in de 13e minuut. Bij een corner van Rutger Minkjan maakt Aron Tempelman een overstapje. Vervolgens is het Sander Aarten die de bal van dichtbij binnentikt: 1-0. Geleidelijk aan zakt Be Quick wel wat in , maar mede dankzij een goede reflex van René Oosterhof haalt Be Quick de rust met een 1-0 voorsprong. Na de rust begint Be Quick opnieuw goed en Sander Aarten is dichtbij de 2-0, alleen een goede sliding voorkomt dat hij de bal binnenschiet. Lang duurt het uitstel van executie niet. Enkele minuten later weet de keeper van Kloosterhaar een bal van Aron Tempelman niet helemaal goed weg te werken. De oplettende Sander Aarten weet er wel raad mee: 2-0.

Kloosterhaar gaat na dit tegendoelpunt een op een spelen en krijgt Be Quick nog even aan het wankelen als Mark Boshove in de 65e minuut de 2-1 scoort na een prima dieptepass. Even moet Be Quick zich hervinden, maar echt grote kansen komen er niet meer voor Kloosterhaar. Tempelman heeft dan namens Be Quick nog de kans om de 1-3 op het bord te zetten als hij alleen op de keeper afgaat. Dat feest gaat echter niet door maar Be Quick voegt opnieuw drie punten aan het totaal toe en is de verrassende koploper in deze klasse.

“Het eerste half uur was het beste van dit seizoen” zegt assistent-trainer Arie Smit. “Aan het einde zit je toch nog even billen te knijpen, maar de overwinning was zeker verdiend.”

Keeper René Oosterhof zag zich vandaag een keer gepasseerd, maar is content met de driepunter: “Na het goede begin, zakken we toch even weer wat in. In de rust is er nog eens duidelijk aangegeven dat we vooruit moeten blijven voetballen. Dat is voor een groot deel ook gelukt in de tweede helft.”

Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Rik Reuvekamp, Karwan Mehrabi, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Talha Özen, Frank Oosterhof, Bas Buimer, Michel Klink, Aron Tempelman, Sander Aarten (80. Wim Nijburg).

 Door: Gerco Grevers 

Artikel delen:

Reageer