Kermis in Zwolle Zuid

Zwolle – Donderdag 3 oktober t/m maandag 7 oktober is er kermis in Zwolle Zuid. De kermis vindt plaats op het parkeerterrein van het winkelcentrum Zwolle Zuid aan de Cappellestraat. Donderdag 3 oktober en maandag 7 oktober is het eurodag op de kermis.

De attracties zijn onder andere Polyp, Funhouse draaimolen, schiettent, oliebollenkraam enz. De openingstijden van de kermis zijn: donderdag vrijdag zondag en maandag vanaf 15.00 uur tot 22.00 uur. Zaterdag is de kermis open van10.00 uur tot 22.00 uur. De officiële opening is op donderdagavond om 19.00 uur door Rene de Heer en wordt muzikaal ondersteund door Rapper Sonnic. Vrijdagmiddag treden Men in Music van 17.30 uur tot 20.30 uur op in het winkelcentrum. Zaterdag is er schminken & goochelen van 13.00 tot 17.00 uur. En er is een optreden van rapper Sonnic.

Artikel delen:
Reacties 39
 1. Niet zoveel bijzondere attracties, schiettent en oliebollenkraam kan je ook geen attractie meer noemen.. Maar oké in ieder geval leuk dat er iets ‘speciaals’ in Zwolle Zuid te doen is.. Misschien komen er dan wat minder criminele pubers op af..


  Maak melding

 2. Als buurtbewoner heb ik inmiddels helemaal genoeg van die luidruchtige attracties en activiteiten in winkelcentrum zuid. Ik snap heus wel dat de winkeliers graag meer bezoekers naar hun winkelcentrum willen trekken, zij moeten/willen hun kas spekken. Maar ik zou het prettig vinden als de winkeliersvereniging ook de belangen van de buurtbewoners mee zou laten wegen. Zij zitten tenslotte 5 dagen achtereen opgescheept met schelle en bonkende geluidsboxen. Het klinkt alsof de kermis in mijn achtertuin plaatsvindt.


  Maak melding

 3. Ik liep er ook even langs en je zou er maar wonen. Vijf soorten muziek door elkaar en allemaal boink, boink, boink, boink. Ik werd er na vijf minuten al gek van en ik ben echt wel wat gewend.


  Maak melding

 4. @mevrouw, u kunt bij de aanvraag voor een vergunning bezwaar aantekenen. Dat hebt u kennelijk niet gedaan. Beter de gemeente Wijzer in de gaten houden dus.


  Maak melding

 5. Waar is Pieters eigenlijk? Ik had bij dit onderwerp (WC Zwolle-zuid) wel een reactie van hem verwacht en realiseer me dat ik hem al een tijdje niet hier heb gezien. Hoop niet dat hij ziek is.


  Maak melding

 6. @Buurt, dat is zo’n onzin. Wie zit nou elke week een uur lang dat reclameblad door te spitten of er misschien ergens een aankondiging staat waar je misschien last van krijgt. Dan moet de gemeente zo’n vergunning aanvraag veel beter bekend maken bij de omwonenden.


  Maak melding

 7. Ik sluit me helemaal aan bij Bernard aan, de Gemeente Wijzer is niet meer helemaal van deze tijd. Misschien kunnen ze iets maken waar je je postcode en een straal opgeeft en dat je dan wekelijks een mailtje krijgt?

  Als ik in winkelcentrum Zuid woonde zou ik niet gauw bezwaar aantekenen, dan moet je daar niet gaan wonen, maar vijf dagen dit getetter lijkt me geen pretje.  Maak melding

 8. @Bernard Moet de gemeente dan bij elke aanvraag de buurt informeren? Dat gaat in de papieren lopen. De vraag is ook binnen welke omtrek van een evenement de mensen geïnformeerd moeten worden. De gemeente is verplicht om de vergunningaanvragen bekend te maken. Dat gebeurt niet alleen via de huis-aan-huisbladen maar ook op de site.
  http://www.zwolle.nl/actueel/bekendmakingen.htm
  Vrij eenvoudig en overzichtelijk. En voor de rest, een paar dagen in het jaar een kermis is toch wel overkomelijk?


  Maak melding

 9. Dame, als je iets verwacht kun je er misschien scherp op zijn zoals bij een kermis. Maar soms gaat het ook om lichtreclame van een bedrijf. Zo’n aanvraag zie je geheid over het hoofd omdat je die totaal niet verwacht.

  Het lijkt mij niet zo’n grote moeite van de gemeente om inderdaad de omwonenden per post of e-mail te informeren. Hoe groot die straal dan moet zijn weet ik zo gauw niet. 100 meter?


  Maak melding

 10. Daar heb je wel een punt, Bernard. Anderzijds mag je van de inwoners toch ook wel verwachten dat ze zelf moeite doen om op de hoogte te zijn met wat er zich in hun buurt afspeelt. Zo’n kermis komt toch niet uit de lucht vallen. Even googlen en ik zie dat Zwolle-zuid in 2010 eleurgesteld was dat er géén kermis kwam. Uit een ander bericht (van medio augustus) blijkt dat de wijkvereniging dit heeft georganiseerd. Het zal dan toch wel eens eerder ergens zijn aangekondigd, misschien in een wijkblaadje ofzo.


  Maak melding

 11. @buurt en anderen
  Nog afgezien van het feit, dat bezwaar maken tegen evenementen toch geen zin heeft, want die bezwaren worden standaard afgewezen en een gang naar de rechter een grote stap is die ook nog eens flink geld kost, is het in Nederland juridisch zo dichtgetimmerd dat gemeenten voor vrijwel alles een vergunning kunnen geven als het maar past in het (evenementen)beleid, waarin zij een vrijwel onbegrensde vrijheid heeft. Bezwaar op de aanvraag van een evenementenvergunning is niet mogelijk, wel op de verlening ervan en de publicatie daarvan vindt vrijwel altijd kort voor de aanvang van het evenement plaats, waarna een bezwaarmaker 6(!) weken heeft om bezwaar in te dienen. De behandeling daarvan vindt dus per definitie na het evenement plaats en dan heeft het ook geen zin meer.
  Kortom, de burger wordt juridisch en procedureel buiten spel gezet.
  Dus als iemand roept dat iemand dan maar bezwaar moet aantekenen, kan hij net zo goed roepen te proberen water in de brand te steken, dus zo’n argument slaat in de praktijk nergens op.  Maak melding

 12. Als voorbeeld (gepubliceerd op 18 september!)
  EVENEMENTEN
  ⤢ Op 5 september 2013 is vergunning verleend aan Wijkvereniging
  Zwolle Zuid voor het houden van een Najaarskermis
  van 3 tot en met 7 oktober 2013 in winkelcentrum Zwolle
  Zuid. Ook is een ontheffing verleend voor het gebruik van
  geluidsversterkende apparatuur.  Maak melding

 13. Mijn oproep heeft kennelijk indruk gemaakt. Want vanmorgen al kreeg ik dit in de bus.

  Beste buurtbewoners van de IJsselhallen te Zwolle

  Na jaren succesvolle edities van Fusion of Dance Indoor te hebben georganiseerd, gaat High Energy Evens alleen verder in de IJsselhallen. De bekende Indoor editie van Fusion of Dance stopt en wordt vervangen door MegaWatt Festival. Graag willen wij u middels deze brief informeren over MegaWatt Festival.

  Opbouw
  (…14 december …)

  MegaWatt Festival
  (…21 december …)

  Afbouw
  (… voor 24 december klaar …)

  Buurtbewonersbijeenkomst
  (… 19 november …)

  Vrijkaarten
  (… per woonadres twee vrijkaarten …)

  Vragen
  (Telefoonnummers, emailadressen etc.)

  Zoals u van ons gewend bent gaan wij ervoor zorgen dat alles goed en strak geregeld is. Als u geïnteresseerd bent in het MegaWatt Festival kunt u de website http://www.megawattfestival.com bezoeken.

  Wij danken u voor uw begrip

  Met vriendelijke groeten

  High Energy Evens
  Organisatie MegaWatt Festival

  Zo kweek je goodwill. De mensen die er eventueel last van gaan krijgen nodig je gewoon uit. Hoe zullen ze dan nog gaan klagen. En ruim op tijd zodat je eventueel altijd nog een weekendje weg kunt plannen.

  Met een kermis kun je het ook zo doen.


  Maak melding

 14. @bernard
  En als het jouw interesse niet heeft, of je hebt anderszins geen mogelijkheden om te gaan, dan is het jouw suggestie om maar uit je eigen huis te evacueren? Dat roept nare herinneringen op…..


  Maak melding

 15. Vind ik wat ver gezocht. Maar goed, laat ik dan zeggen je hebt tijd genoeg om oordoppen te gaan kopen of je op wat voor manier dan ook daarop voor te bereiden.

  Doet een neef van mij trouwens wel die in een dorpje in Friesland woont. De week dat er kermis is (pal voor zijn huis) zorgt hij er voor dat hij in een huisje op Texel zit. Is niet echt vervelend hoor.


  Maak melding

 16. Ik ben zeker van plan om voortaan de aankondigingen van evenementen in en rond het winkelcentrum beter in de gaten te houden.
  4 jaar geleden dacht ik dat ik een rustige wijk had gevonden om te wonen. Helaas wordt die rust regelmatig verstoord door zwaar versterkte geluidsboxen tijdens feesten en evenementen. Bonke bonke bonk. Je kan er van houden, maar toevallig ben ik er geen liefhebber van om dat uren achter elkaar aan te horen. Geluid verplaatst zich. In dit geval tot een wijde ring rondom het winkelcentrum.


  Maak melding

 17. Ik heb moeite met de aanpak van High Energy Even(T)s. Een aantal omwonenden zullen het gratis kaartje op prijs stellen, maar anderen zullen het als drukmiddel beschouwen. Dat kan wel eens een aantasting van de cohesie van de wijk tot gevolg hebben.  Maak melding

 18. @ Jacques Ik heb het even opgezocht bij de bekendmakingen op de site van de gemeente. Op 4 september is de aanvraag van de wijkvereniging Zwolle-zuid om een kermis te mogen houden, gepubliceerd. Daaronder staat dat belanghebbenden 2 weken de tijd hebben een zienswijze in te dienen, die meegewogen wordt bij de beslissing voor vergunningverlening. Wat wel bijzonder is , is dat 18 september gepubliceerd is dat de vergunning al is verleend. Die 2 weken waren nog niet om toen.
  Ik deel je inschatting dat een bezwaar hiertegen weinig kans heeft gehonoreerd te worden. Het is toch een afweging tussen het belang van een enkeling versus het belang van de wijkvereniging en degenen die van een kermis houden.
  Persoonlijk vind ik het ook zeikerig om hiertegen bezwaar te maken. Dit soort evenementen (braderie, kermis en kleedjesverkoop) hoort bij de plek waar die mensen wonen, boven een winkelcentrum, mits het tot enkele dagen per jaar beperkt blijft. Ikzelf heb ik ooit in een binnenstad gewoond, waar ook regelmatig uitgaanslawaai en herrie van festiviteiten was. Ook ik koos in het laatste geval voor de oplossing van de broer van Bernard: een vakantie plannen. En later voor verhuizen naar een buitenwijk. We leven samen met veel mensen op weinig ruimte. Geven en nemen, leven en laten leven, zijn dan belangrijke zaken.  Maak melding

 19. @Dame,

  Ik ben het niet met je eens. Het winkelcentrum Zuid is niet de binnenstad en er wonen veel senioren. Als je in het centrum een appartement koopt weet je dat er zomerkermis is. Sinds het winkelcentrum in Zuid is vernieuwd moet er steeds meer en vaak is het versterkt. Als je alle evenementen bij elkaar optelt is het ook meer dan een paar daagjes.

  Een braderie of kleedjesmarkt is ook wat anders dan een kermis. Er staan daar zeven attracties om het hardst te boenken, je hoort rare geluidseffecten en een exploitant stond als een malle aan een bel te roppen om de aandacht te trekken. Voeg daar de knipperende lichteffecten aan toe en dat vijf dagen lang.

  Ik woon er niet en ik heb geen enkel belang in deze, maar als ik daar een paar jaar geleden een appartement gekocht had zou ik dit niet verwacht hebben.

  P.S. Zonet kwamen er trouwens ambulances en politie met gillende sirenes aangereden. Ik weet niet wat er aan de hand was, maar onrustig is het wel.


  Maak melding

 20. @Dame
  Nogmaals een bevestiging:
  Op 4 september publicatie van de aanvraag, twee weken om een zienswijze (wat overigens geen formeel bezwaar is) in te dienen.
  Op 5 september is de vergunning al verleend (zo blijkt uit de publicatie van 18 september).
  En zo gaat het dus met de meeste aanvragen voor evenementen, dit is geen incident. De individuele burger wordt monddood gemaakt. Alleen op papier heeft hij rechten, maar het wordt hem onmogelijk gemaakt die uit te oefenen. Overigens ga ik er van uit dat je de opmerking over “zeikerigheid” alleen op jezelf betrekt en niet op andere mogelijke bezwaarmakers, die daar immers (op papier althans) het volste recht toe hebben.


  Maak melding

 21. Dat laatste klopt, Jacques. Ik vind het zeikerig en zou het dus niet doen. Voor mij is “het recht op bezwaar” niet voldoende reden om daar gebruik van te maken. Daarmee misken ik anderen die dat wel doen, niet. Dat mogen ze.
  Dat de vergunning 5 september is verstrekt, terwijl die 4 september is gepubliceerd is op zich niet gek. In de eerste publicatie stond dat hij 5 september zou worden verstrekt. Dus als er geen zienswijzen zijn of die dat de zienswijzen de gemeente niet op andere gedachten heeft gebracht, dan geldt de verstrekkingsdatum van 5 september.
  Wat wel vreemd is, is dat dit 18 september gepubliceerd is. Strak 14 dagen na de aankondiging. Tenzij de advertentie de 18e aan de Peperbus is aangeboden en meteen gepubliceerd (kan dat met de deadline?), lijkt me dat iets te snel.


  Maak melding

 22. Van hoog niveau dame! Het mogelijk maken van het indienen van zienswijzen en indienen van bezwaren is er om burgers die door beslissingen van de overheid in het nauw komen een mogelijkheid te bieden om hun recht te halen. Jouw ‘visie’ over benadeelden die noodgedwongen die weg bewandelen, is echt beneden peil en zegt meer over jou dan over hen.


  Maak melding

 23. Pardon, P.Pectief, is het mij verboden ervoor te kiezen om géén bezwaar te maken tegen iets dergelijks, omdat ik dat zeikerig zou vinden? Ik verbied anderen niets, maar meen wel mijn eigen afweging te mogen maken. En als je mijn reactie op Jacques nog eens rustig leest zonder dat rode waas voor je ogen, dan zul je zien dat dit precies is wat ik daarin zeg. 😛


  Maak melding

 24. @dame Je weet heel goed dat je met jouw wijze van discussie groepen mensen wegzet, misschien niet volgens de letter maar wel volgens de geest. Van enige ruimdenkendheid -die je jezelf denkt aan te meten- met jouw kijk op de zaak is echt geen sprake. Het tegendeel is waar.


  Maak melding

 25. Zo te lezen ken je mij beter dan ik.;D Ik vind het iig onzin wat je zegt, P.Pectief. Buiten het feit dat het in dit land geoorloofd is een eigen mening te hebben, is het ook geoorloofd om tegen overheidsbesluiten zienswijzen in te doen of bezwaar te maken. Dat mág, maar hóeft niet. Ik vind het juist leuk dat Zwolle leeft en dat er regelmatig wat georganiseerd wordt. Daarin sta ik niet alleen, want veel van die evenementen worden goed bezocht. Bij elk evenement is er een groep omwonenden die er last van heeft. Ik begrijp heel goed dat herrie in je directe omgeving geen pretje is en dat je daarvan baalt. Zoals eerder gezegd heb ik zelf ook jaren in een binnenstad gewoond en heb dat aan den lijve ondervonden. Toch heb ik nooit bezwaar gemaakt (ook niet tegen uitbouwende buren), omdat ik dat zeikerig vind. Als anderen een andere keuze maken, dan moeten zij dat weten, maar je kunt mij niet dwingen daarin om puur formele redenen mee te gaan. Het gaat bij bezwaren altijd om belangentegenstellingen: het belang van de groep die iets wil vs het belang van de groep die ergens last van heeft. Als het qua dagen binnen de perken blijft (ook al eerder gezegd), dan steun ik het belang van de eerste groep, wat jij daar ook van vindt.


  Maak melding

 26. Ik constateer, dame, dat je het overbodige woord nogmaals gebruikt om jezelf als tolerant en anderen negatief weg te zetten. Het siert je niet.

  Ik vind het ook ‘leuk’ dat ik aardgas geleverd krijg, maar begrijp desondanks heel goed dat er aan minderheden, zowel numeriek als in de brede zin van het woord, die benadeeld worden ruimhartig compensatie wordt gegeven en zo nodig voor vervangende huisvesting wordt zorg gedragen.


  Maak melding

 27. Volgens mij zeggen de reactie van P.Pectief en Dame dat ze heel anders denken over dit onderwerp.
  En hoera dat mag hier in Nederland. Concludeer, dat jullie v.w.b.dit onderwerp niet op één lijn zullen komen :D:D


  Maak melding

 28. Op zich geen bezwaar tegen de kermis die voor mijn deur plaatsvindt. Je woont nu eenmaal in het cenrum van een wijk en dan kun je dit verwachten. Wat mij wel teleurstelt is dat er dagelijks (t/m zondag een tiental mensen pop de kermis rondlopen. Niet echt een afspiegeling van interesses van wijkbewoners van een wijk met 35.000 bewoners. Het lijkt mij daarom geen meerwaarde voor de wijk te hebben. Eenmalig wat mij betreft


  Maak melding

 29. Heerlijk een kermis in zuid. Vooral de 2 eurodagen zijn erg fijn en maken het betaalbaar.
  Ben wel blij dat ik niet naast de kermis woon.

  Waar ik me aan erger is de vreselijk gammel en onverzorgd ogende draaimolen die tegenover de bank staat. Mijn kind mag daar zeker niet in.  Maak melding

 30. Wat klagen jullie allemaal veel… zwolle is een stad die zich bkijft uitbreiden.
  Maar ook steeds touristischer wordt.
  Beetje jammer dat mensen zo negatief doen.
  Dan ben ik van mening ga dan afgelegen wonen.
  En buiten dat.. vind ik 22;00 een nette tijd om te sluiten.


  Maak melding

 31. Grappig om dit te lezen, de afgelopen 6 jaar stond rond deze tijd de kermis altijd bij het winkelcentrum in de AA-landen en daar werd veel minder negatief op gereageerd terwijl er een bejaardenhuis pal naast staat. Ze mogen volgend jaar wel weer naar de AA-Landen komen, dat werd volgens mij ook nog wel redelijk bezocht en ik heb dit jaar mijn versgebakken slagroomsoesjes gemist.

  Hier een berichtje uit 2007 met geen enkele negatieve reactie:
  https://www.weblogzwolle.nl/content/view/4406/55/


  Maak melding

 32. Leuke discussie, vooral leuk om de suggestie te lezen om tijdens de kermis een weekje vakantie te boeken…
  Het winkelcentrum/de wijkvereniging organiseerde al 2 spektakel weekenden/braderieën met live muziek.
  Tot nu toe kon ik deze weekenden prima combineren met een uitje elders, maar om nu voor de derde keer (en nu 6 dagen, ja zes want het afbreken van de kermis gebeurd in de holst van de nacht) een vakantie te boeken gaat best ver, en mijn schatkist is niet zo diep omdat zomaar toe te staan…..
  Waar ik grote waardering voor zou hebben is het informeren van de buurt!!
  Als bewoner van het winkelcentrum maak je het winkelcentrum levendig, maar moet je elke vorm van overlast dan ook zomaar accepteren?
  Persoonlijk vindt ik 2 weekenden met live muziek meer dan genoeg…


  Maak melding

Reageer