Zwolse dames winnen sloepenrace Makkum

Zwolle – De dames d’Isela, een van de teams van sloeproeivereniging Hattem Roeit, heeft vandaag de Slag om Makkum gewonnen. De sloep d’Isela, met Hattem als thuishaven en een bemanning van vooral Zwolse dames, won in Friesland met de snelste tijd en de meeste kracht (40 watt per roeier). Daarmee domineerden ze in zowel de eerste klasse als in het algemeen klassement.

 

De wedstrijd van 15 kilometer leidde over het IJsselmeer vlak onder de Afsluitdijk. De sloep Voorganck, ook met een damesteam van sloeproeivereniging Hattem Roeit, eindigde als twaalfde. D’Isela startte als laatste sloep. “En we eindigden als eerste”, jubelt Marije, een van de slagroeiers die het tempo bepalen. “We haalden het hele veld in.” Dankzij het zonnige weer en de matige oostenwind was het water van het IJsselmeer vrij kalm, ideaal voor de gestroomlijnde d’Isela. Met de overwinning in Makkum dingen de dames d’Isela nadrukkelijk mee voor het Nederlands Kampioenschap Sloeproeien. De volgende wedstrijd waar sloepen van Hattem Roeit aan de start verschijnen, is de Grachtenrace Amsterdam op 12 oktober. Daar roeien, naast opnieuw de dames d’Isela, ook de heren Voorganck.

 

Sloeproeivereniging heeft twee sloepen, elk met een dames- en herenteam. De vereniging heeft plek voor nieuwe leden. Als kennismaking kun je in oktoer vier keer op zondag om 11.00 uur een frisse start van de dag meemaken op de IJssel.

 

Sloeproeien is een prachtige teamsport op het water, waarbij kracht en souplesse samengaan. Acht roeiers en een stuurman bemannen een sloep. Bij de kennismaking maken een stuurman en ervaren roeiers van de vereniging je wegwijs in de sloep en op de IJssel.

 

De kennismaking vindt plaats op zondagen 6, 13, 20 en 27 oktober. Wees er snel bij, want vol is vol. Opgeven kan viainfo@hattemroeit.nl of tel. 06-5793 5722.

Artikel delen:

Reageer