Lintje voor koster ziekenhuiskapel Isala

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte zondagmorgen in het Multifunctioneel theater in Isala de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan mevrouw W.J.E. Krops-van Dijk. De uitreiking vond plaats tijdens een gezellig samenzijn na afloop van een oecumenische viering, ter gelegenheid van haar afscheid als vrijwillig koster met de overgang van twee ziekenhuislocaties naar een hoofdvestiging te Zwolle.

 

Als vrijwillig koster van ziekenhuiskapel van Isala locatie Weezenlanden in Zwolle, onderhield mevrouw Krops meer dan alleen het stiltecentrum en de kapel. Zo zorgde zij tevens voor de verspreiding van liturgieboekjes in het ziekenhuis, het maken van liturgische bloemstukken, het opstellen en afruimen van liturgisch meubilair, het onderhoud van de liturgische kleding en het samenstellen van roosters voor de muzikale ondersteuning van de vieringen. Zij zong mee in de cantorij die de vieringen opluistert, en reikte samen met de broeder aan de patiënten in het ziekenhuis en de bewoners van het verpleeghuis elke zaterdag de communie uit. Ook in Woonzorgcentrum IJsselheem, verpleeglocatie van de Weezenlanden zette mevrouw Krops zich belangeloos in voor de ondersteuning en begeleiding van bewoners van de psycho-geriaterische afdeling. Ook was zij de drijvende kracht achter de wekelijkse samenzang in het verpleeghuis.

Toen deze dreigde te vervallen zette zij zich persoonlijk in voor een heus en succesvol protest. Mevrouw Krops heeft een bijzonder oog en oor voor patiënten en medevrijwilligers, en attendeerde waar nodig geestelijk verzorgers of de vrijwilligerscoördinator erop dat extra aandacht naar mensen toe wenselijk was. Zij droeg daarmee bij aan maatwerk in de zorg. 

Artikel delen:

Reageer