NijT maakt muzikale jeugdtheatervoorstelling

Zwolle – Op 7 oktober aanstaande gaat de nieuwe voorstelling Met je hoofd boven water (8+) van Stichting NijT in première in Schouwburg Odeon. Deze muzikale jeugdtheatervoorstelling is in het kader van de Kinderboekenweek gemaakt, naar het gelijknamige kinderboek van Gideon Samson en in samenwerking met het Nederlands Symfonieorkest.

Met je hoofd boven water vertelt het verhaal van Gied, een jongen van negen jaar met een grote angst voor zwemmen. Iedereen kan zwemmen en vindt het nog leuk ook. Gied kan er niets van en daar schaamt hij zich diep voor. Gelukkig is er de man met de duiven, die altijd op het bankje bij de fontein zit. Als Gied hem zit zitten onderweg naar schoolzwemmen, weet hij dat er die les niets mis kan gaan. Maar op een dag blijkt de man verdwenen. Gied besluit zelf op het bankje te gaan zitten en te wachten tot de man terugkomt.

Door de ogen van Gied maken we kennis met zijn wereld die behoorlijk angstaanjagend is: zwempartijtjes, zeven meter onder water met kleren aan, joviale badmeesters en bemoeizuchtige psychologen. Gied denkt dat zijn omgeving hem een sukkel vindt omdat hij echt niet kan zwemmen en dat de man met de duiven de enige is die hem begrijpt. Maar alles blijkt anders te zitten dan Gied dacht…

Met je hoofd boven water gaat over schaamte en de behoefte aan steun in moeilijke tijden, en is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Gideon Samson en gespeeld in het kader van de kinderboekenweek 2013. De voorstelling wordt in opdracht van Odeon de Spiegel gemaakt en in oktober gespeeld voor Zwolse basisschoolkinderen van 8 t/m 12 jaar. Daarnaast zijn er een aantal vrije voorstellingen, te boeken via Odeon de Spiegel Theaters. Volgend seizoen gaat de voorstelling op tournee door Nederland, langs schouwburgen, culturele centra en scholen.

Credits:

Spel: Annelies Appelhof, Karlijn Sonderen, Tim Hammer Muziek: Tim Hammer, Arthur Kerklaan
Regie: Sjoeke-Marije Wallendal
Tekst: Sofie Tseng

Productie: Rob van der Linde
Lichtontwerp: Thijs de Bruijn
Vormgeving: Sanne Lips en Sarah Nixon
Zakelijke leiding: Emma Quilligan
Muzikale inhoudelijk ondersteuning, educatie: Monique Wijnker

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Zwolle, VSB Fonds, Hervormd Weeshuis Zwolle, Rabobank Stimuleringsfonds, Odeon de Spiegel Theaters, Muzerie Zwolle, Nederlands Symfonieorkest

Website: www.nijt.nl 

Artikel delen:

Reageer