Folkvillage een cadeautje voor het jarige Blue Dew

Zwolle – Zondag werd, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Zwolse folkband Blue Dew, Folkvillage 2013 georganiseerd; een gratis toegankelijk familiefestival op het gezellige Assendorperplein in Zwolle. Folkvillage begon met een middagprogramma dat gericht was op de jeugd en liep door in een avondprogramma dat voor volwassenen was samengesteld. In de loop van de middag vulde het plein zich met honderden muziek- en folkliehebbers. Een fraai najaarszonnetje deed de rest om het een groot succes te laten worden. De organisatie van Folkvillage 2013 was in handen van H&B Evenementen in samenwerking met Wijkcentrum De Enk en Gerard Waanders.

folkvillage-11.jpg

De optredende bands deze dag waren Muppetstuff, Blue Dew, Terribell Jazzband met ‘De Jeugd van Vroeger’ en de gelegenheidsband Bluestuff & Rott’n Cott’n. s’ Middags was er eeb bijzonder optreden van Blue Dew Junior. De opbrengst van Folkvillage 2013 (vrijwillige bijdragen bezoekers, horeca, e.d.) komt ten goede aan ‘The Rowan Projects’; het jubileumproject waarmee Blue Dew zich inzet om de jeugd te stimuleren bij het maken van muziek. Zo werden tijdens Folkvillage 2013 een aantal instrumenten overhandigd aan jeugdige muzikanten. Muppetstuff bracht tijdens Folkvillage 2013 de primeur van haar nieuwe kinderproject! Een vrolijk interactief liedjesprogramma speciaal voor de jeugd. Folkvillage 2013 was een cadeautje  van H&B Evenementen voor Blue Dew ter ere van hun 25-jarig bestaan.

folkvillage-8.jpg

folkvillage-5.jpg  

folkvillage-6.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

aast Folkvillage 2013 en The Rowan Projects wordt dit jubileum van Blue Dew gevierd met de Zwolse première van de nieuwe voorstelling van Blue Dew: The Fair-Haired Boy, zaterdagavond 19 oktober in Theater Odeon. De kaartverkoop voor deze première is inmiddels in volle gang! De Terribell Jazzband trad tijdens Folkvillage 2013 op met het voor dit festival toepasselijke programma ‘De Jeugd van Vroeger’. Muzikanten van Muppetstuff, Blue Dew en Rott’n Cott’n speelden op Folkvillage 2013 gezamenlijk een aantal nummers uit het repertoire van de 50’er jaren bluesband Rott’n Cott’n.

Meer informatie over ‘The Rowan Projects’ is te vinden op de site www.bluedew.nl. Wie dit project wil ondersteunen kan contact opnemen met Blue Dew: bluedew@planet.nl of bellen naar 038 4230411 (John Beumer).

folkvillage-1.jpg

folkvillage-2.jpg

folkvillage-3.jpg

folkvillage-7.jpg

folkvillage-9.jpg

folkvillage-10.jpg

folkvillage-12.jpg

folkvillage-13.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer