Nieuw management bij Landstede Sportcentrum

Zwolle – Het Landstede Sportcentrum in Zwolle heeft een nieuw managementteam. Vanaf medio september zijn Jean-Jacques Jouret als Commercieel Manager en Hans Roman als Operationeel Manager verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het sportcentrum.

30-09-2013_managementteamlandstede.jpg

Nieuw managementteam Landstede Sportcentrum: Hans Roman (links) en Jean-Jacques Jouret (rechts), foto Gertjan Schutten

Het Landstede Sportcentrum is een multifunctioneel sportcomplex dat gebruikt wordt voor verschillende doeleinden en waar ontmoetingen plaatsvinden tussen onderwijs en werkveld, breedtesport en topsport. Zo maakt onder andere de opleiding Sport & Bewegen veelvuldig gebruik van het sportcentrum en wordt er getraind en gespeeld door sporters in opleiding, recreatieve sporters en de eredivisieteams Landstede Volleybal en Landstede Basketbal. Naast het ‘Theater van de Sport’ en vijf volwaardige sportzalen, beschikt het sportcentrum over kantoorruimte voor sport(medisch)gerelateerde organisaties, een sfeervolle Businesslounge, diverse vergaderruimtes, een fitnessruimte en een danszaal. Hiermee is het Landstede Sportcentrum bij uitstek geschikt voor het onderbrengen van zowel grote sportevenementen als zakelijke evenementen. Bij alle activiteiten die in het Landstede Sportcentrum plaatsvinden, speelt de koppeling met onderwijs een belangrijke rol. Zo kunnen studenten worden ingezet bij de begeleiding en organisatie van evenementen, de catering en kunnen sportactiviteiten worden begeleid door studenten Sport & Bewegen. Kortom, het Landstede Sportcentrum is één grote leer-werk locatie voor studenten.

Tot de taken van het nieuwe managementteam behoren onder andere het verder verbeteren van de bezetting van het sportcentrum, het organiseren van nieuwe zakelijke en publieksevenementen en het verder verbeteren van het kwaliteitsniveau van de dienstverlening. Hans Roman is na zijn opleiding Sportmanagement aan de Calo van Windesheim in 2009 in dienst gekomen bij Landstede. Vanaf het begin is Roman betrokken geweest bij het Landstede Sportcentrum en de activiteiten die hier plaatsvinden. Zo was hij nauw betrokken bij de pre-opening en de opening van het sportcentrum in 2009. Sindsdien is Roman Eventmanager bij het sportcentrum en Programmamanager Landstede Volleybal en Landstede Basketbal. In deze laatste rol zorgt hij voor de verbinding tussen (top)sport en onderwijs in de brede zin des woords. Jean-Jacques Jouret werkt sinds 2006 voor Landstede. Hij was onder andere betrokken bij de start van de horeca-opleidingen van Landstede en heeft het concept ontwikkeld voor het theehuis in het Earthship van Doepark Nooterhof. Hier is hij sinds de opening verantwoordelijk voor de horeca en de verhuur van de vergaderzalen in de Nooterhof. Jouret was hotelmanager in het openingsjaar van Hotel Lumen in het PEC Zwolle stadion. Voor hij bij Landstede kwam was Jouret actief in de congres-, vergader- en evenementenbranche. Momenteel is hij ook voorzitter van de Stichting Congresregio Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. O jee, een horecameneer die iets vaags met communicatie doet en nu manager gaat spelen bij een aan een onderwijsinstelling verbonden sporthal…..ik zeg: te duur, weinig concreet en gedoemd te falen!

  2. Hoe is het mogelijk?? Hans Roman mag afgelopen vrijdag nog een geinige Voetbalquiz organiseren, en is nu 'ineens' manager. Iets met vriendjes en politiek 😉

  3. Hans Roman heft in elk geval nog een sportachtergrond. De heer Jouret biedt onder de naam jacquetcommunicatie.nl weinig concrete communicatie-adviezen, veel vaagtaal en uiteraard 'interimdiensten'. Is daarnaast erg druk met Twitteren en met het profileren van zichzelf…

  4. Over profileren gesproken.
    @janetveenstra is op Twitter overigens zeer te spreken over meneer Jouret. Zij kon wel eens de partner van Jouret zijn 😉

  5. Bah, wat een doorzichtig communicatietrucje van de firma Jacquet! Jammer dat overheidsgeld verslindende instelling niet wat zorgvuldiger omgaat met het benoemen van 'managers'. Denken ze bij Landstede dat ze een bedrijf zijn of zoiets? Volgens mij is het een onderwijsinstantie, toch?

Reageer