Gemeente Zwolle blaast bloemenverkoper weg

Zwolle – Na vijftien jaar dreigt het einde van Jan Brinkman als bloemenverkoper. De gemeente Zwolle eist dat hij zijn kraam Het Stadshaagje twintig meter verderop plaatst, waardoor hij opeens pal in de wind én uit het zicht van het winkelend publiek in Stadshagen staat. ‘Die twintig meter scheelt mij zestig procent omzet. Daardoor ben ik nu door al mijn spaargeld heen en moet ik de tent sluiten.’

30-09-2013_bloemverkoperjanbrinkman.jpg

Eigen foto 

Vooralsnog heerst er onbegrip bij Brinkman. ‘Want er zit straks maar één ding op en dat is een bijstandsuitkering aanvragen. En wie moet dat betalen? De belastingbetaler dus. En dat wil ik helemaal niet. Ik wil juist aan het werk, maar uitgerekend de lokale politiek draait mij de nek om. Dezelfde politiek die straks mijn bijstand moet uitkeren.’ Brinkman wil werken, en het liefst als bloemenverkoper op zijn eigen vertrouwde plek waar hij zijn eigen vaste klantenkring heeft opgebouwd. ‘In 1982 werd ik afgekeurd doordat ik als vrachtwagenchauffeur mijn nek zowat in puin had gereden. Ik kon toen een heel royale WAO-uitkering krijgen, maar ik besloot te blijven werken. Mijn vrouw verklaart me nu voor gek.’ Op zijn nieuwe plek is het onmogelijk zijn zaak draaiende te houden. Hij staat pal onder het bejaardenhuis, precies op een plek waar de wind een uitvlucht zoekt. Als hij zijn bloemen wil uitstallen, worden ze omver gestoten door de wind. ‘Bovendien sta ik nu uit het zicht van het publiek. En in oktober, november en december staat een oliebollenkraam voor me. Dan kan helemáál niemand mij meer zien. En bij de geplande hardloop- en wielrenwedstrijden sta ik achter een omheining. Dan ben ik zelfs niet bereikbaar.’

Meer dan een jaar lang heeft hij gestreden tegen de gemeente. Nu voelt hij de energie uit zijn lichaam stromen. ‘Ik slik morfinepillen tegen de pijn in mijn nek en in december heb ik een open hartoperatie ondergaan. Op het moment dat ik uit het ziekenhuis was ontslagen, ben ik weer met veel plezier aan het werk gegaan. Nu wordt mij dat onmogelijk gemaakt en dat doet mij heel erg pijn.’ De reden dat Brinkman zijn kraam moet verplaatsen heeft te maken met het nieuwe standplaatsenbeleid van de gemeente. ‘Maar ik heb nog niet één goed argument gehoord waaróm ik moet verdwijnen. Dat doet me nog het meeste verdriet. Geef me een goede reden en ik weet tenminste waarom. Nu wordt er gezegd: sorry Jan, we willen je daar weg hebben en we kunnen dat doen door ons nieuwe beleid.’ De laatste dagen heeft hij de algemene beschouwingen op televisie gekeken. ‘Dan hoor ik iedereen zeggen dat mensen aan het werk moeten. Ben ik het helemaal mee eens. Maar dan is er iemand die aan het werk wil, en dan stuurt de politiek je de bijstand in. Ik snap het gewoon niet meer.’

Artikel delen:
Reacties 62
 1. Best vervelend hoor, maar om alle ellende nu allemaal op te hangen aan die ene verplaatsing van 20 meter, lijkt me overtrokken.

  Die vaste klanten vinden het toch vast niet erg om 20 meter verder te lopen?


  Maak melding

 2. Erg sneu voor Brinkman. Toch eens met FCZ. 20 meter = pal in de wind en uit het zicht? Dat laatste waag ik zeker te betwijfelen.
  Deze ook

  ‘Die twintig meter scheelt mij zestig procent omzet. Daardoor ben ik nu door al mijn spaargeld heen en moet ik de tent sluiten.’

  Maar waarom moet de standplaats opeens veranderen? Heeft toch niets met de wensen van De Kloe te maken? Wat dreef de gemeente tot deze eis?


  Maak melding

 3. de bloemetjes houden niet van de wind maar dan kun je een windscherm neerzetten lijkt mij..
  Maar ben ook wel benieuwd waarom de gemeente deze keus heeft gemaakt…  Maak melding

 4. Ik kan mij heel goed voorstellen, dat die wind niet prettig is om de hele dag in te staan. Het is daar echt een tochthoek bij het gezondheidshuis. Dat is niet normaal!
  De gemeente stelt zich op zo’n moment ook niet welwillend op. Als deze man stopt met werken, kost dat weer een uitkering. En wie gaat dat betalen? Denken ze daar ook aan? Nee, bureaucratie is belangrijker!


  Maak melding

 5. Deze beslissing is toen toch gemaakt, omdat die te dichtbij bloemenwinkel passieflora stond. Maar die is nu weg, dus wat is het probleem. De Kloe staat aan de andere kant.


  Maak melding

 6. DE gemeente Zwolle mag toch wel na al die beslissingen die ze afgelopen jaar hebben genomen ( en dat waren er nog wat)….
  zich gewoon aanmelden voor de irritanste gemeente van Nederland zeg, is toch niet te geloven
  Ben er wel naar benieuwd of de ambtenaren die (RODETOREN brugje, huisje met gedeten wat in Zwolle zuid moest komen, en talloze andere beslisingen) hebben genomen of die wel daarop aangesproken worden laat staan dat ze geschorst worden of eruit gegooid
  BELACHELIJKKKKK  Maak melding

 7. Ik vind de kraam niet altijd even handig staan. Soms staat hij (met bus of kraam) strak langs het fietspad, die kan je dan niet fatsoenlijk overzien.
  Brievenbus valt uit het zicht maar volgens mij weet elke Stadshagenaar die wel te vinden achter de kraam. Geen probleem volgens mij.

  Onlangs stond hij aan de andere kant van het fietspad naast het bejaardentehuis. Is dat de plek die bedoeld wordt met die ’20 meter verderop’?

  Qua wind kan het daar best wel een drama zijn (heel af en toe staat de wagen met de dichte kant in de andere richting vanwege de wind). Maar qua opvallendheid zie ik het niet helemaal.

  Maar hoe dan ook, als ik een kraam moet aanwijzen die in de weg staat, dan zou ik eerder die andere bloemenkraam aanwijzen aan de andere kant van de winkelstraat. Ik heb wel eens gehad dat ik daar niet fatsoenlijk bij de glasbakken kon komen omdat het afritje bij het zebrapad volledig geblokkeerd stond.

  Maar terug naar de andere bloemenkraam: wel erg zuur als je het verhaal zo leest. Zeker als iemand z’n best doet om actief mee te doen aan de economie.


  Maak melding

 8. Ik kan mij nog wat meetings voorstellen ,waarbij de Stadshagenaren het gedeelte voor cultuurhuis willen aanpassen met o.a fietsenstalling verbeteren en met leefbare ruimte te verbeteren.De heer Brinkman heeft volgens mij ook voorstel afgeslagen van gemeente om op die plek die nu is aangewezen maatregelen te treffen .Als hij 60 % minder omzet draait heeft hij weinig vaste klanten opgebouwd in al die jaren.Hoe hard het ook klinkt maar dan spelen gezondheidsredenen niet mee.Ik gun hem echt die plek als het mogelijk is want weet ook als geen ander dat een goede plek goud waard is .Nu wordt er in mijn ogen alleen een verkeerd beeld geschapen .Zal persoonlijk de wethouder vragen naar dit al veel te lange dossier.


  Maak melding

 9. Mooi Wichert, ben benieuwd naar het antwoord van de wethouder. Vast wel meer mensen hier. En ach, Willem kan je nog niet voor zijn (zit immers “nog”) niet in de raad. En zal de wethouder niet snel tegenkomen, bovendien richt hij zich vooral op Berkum. Dit zal vast langs hem heen gaan.
  Natuurlijk gaat het, overigens, niet om wie het eerst aanklopt maar om het antwoord.


  Maak melding

 10. Op zich snap ik niet zo goed wat het probleem is, om te beginnen mag hij zijn handen dichtknijpen dat hij deze plek ooit toegewezen heeft gekregen, wat ik nooit begrepen heb, juist vanwege de aanwezigheid van Passieflora op nog geen 50 meter afstand. Een verplaatsing van 20 meter gaat echt niet zorgen voor een omzetverlies van 60%, kan deze man dat onderbouwen. Aan de andere kant van het winkelcentrum (Belved?relaan) staat ook een bloemenkraam en die staat helemaal vol in de wind. Laat zien dat je een ondernemer ben en stop met klagen om het klagen zou ik willen zeggen.


  Maak melding

 11. Ik zal ook voor de award “slechtste gemeente” van Nederland gaan, het standplaatsenbeleid van gemeente zwolle is een grootte poppenkast ,er worden de zelfstandige met een standplaats niks meer gegund, terwijl die mensen graag de kost willen verdienen net als die so called ambtenaren die zogenaamd alles bepalen, de winkeliers zien het als een bedreiging maar er is niet eens een bloemenwinkel in stadshagen en waarom mag de ene wel een gedoogd vergunning krijgen en de andere niet, lijkt op vriendjespolitiek, nee ik zal het anders zeggen het is vriendjespolitiek. De wegwaaiplek is onmogelijk om bloemen te verkopen, tenzij je bloemen zonder blaadjes wil verkopen, dat kan iedereen in heel stadshagen vertellen, die arme oude mensjes die er naast wonen waaien er al weg. Zelfs toen de oliebollenkraam er stond die had zware schade aan de wagen veroorzaakt door de wind en die mag ook op zijn oude plekje staan.
  En niemand heeft last van de bloemenkraam en ziet de plek duidelijk en die mensen kunnen zelf hun brood verdienen, de mensen komen er graag verse bloemen halen, waarom word er ook niet geluisterd naar de consument zelf, dus als degene die erover gaat zo doorgaat weet hij niet wat de gevolgen zijn voor die mensen, ik vind het toppers bij de bloemenkraam ik haal elke week verse bloemen en ik guns ze de oude plek van harte en hopelijk gaat het gauw goed met de gezondheid van dhr.Brinkman die ik zie als een hardwerkende man die alleen maar zijn eigen geld wil verdienen.


  Maak melding

 12. De reactie van gemeenteraadslid Wichert aan het Rot is volgens mij typerend voor de stand van zaken in de (lokale) politiek. Het zijn allemaal baasjes die vooral belangrijk willen zijn ten koste van de mensen die zij moeten vertegenwoordigen: de burgers van Zwolle.
  Jan Brinkman wil, ondanks zijn lichamelijke beperkingen (en dat zijn er nogal wat), gewoon aan het werk blijven. Dat kan hij niet meer doordat hij opeens (aantoonbaar) zestig procent omzet misloopt door een vreemde beslissing van de gemeente. En die zestig procent is echt niet allemaal crisis-gerelateerd. En dan als gemeenteraadslid gaan lopen mekkeren dat hij blijkbaar geen vaste klantenkring heeft… Te belachelijk voor woorden.
  Ik hoop van harte dat Jan Brinkman een soort Joe the Plumber wordt in de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar en dat hij daarmee de gevestigde orde in de politiek, zoals Wichert aan het Rot en wethouder René de Heer die dit allemaal heeft bedacht, naar huis kan sturen.
  Een gemeente als Zwolle verdient betere bestuurders. In ieder geval bestuurders die welwillende burgers steunen en niet nog een trap na willen geven als ze al halfdood op de grond liggen  Maak melding

 13. Beste Stephan toen de hele problematiek van standplaatsen aan de orde was heb ik me uit de naad gelopen voor alle standplaatshouders .mede omdat ik zelf zowat 40 jaar op de markt heb gestaan en in allerlei commissies heb gezeten .
  Dit gaat mij echt aan het hart,daarom heb ik nu een reactie gevraagd van de wethouder.Het standplaatsenbeleid is al door de raad geweest.Heb me hard gemaakt voor de heer Brinkman ,voor Timmerman,visboer ,Ettekoven bloemenstal.
  Vind het dus niet netjes om mij zo neer te zetten ,alhoewel ik er wel tegen kan .betere bestuurders zijn er zeker als ik het over me zelf heb.Maar Waar Zijn Ze????
  1 ding zal U aanstaan U hoeft mij niet weg te sturen volgende periode ,want ik sta nergens meer op de lijst.


  Maak melding

 14. Maar wat mij nog steeds compleet onduidelijk is, is de reden van de verhuizing. Ja, ‘nieuw beleid’. Maar welk beleid, en waarom? Staat de kraam nu op een gevaarlijke plek oid?


  Maak melding

 15. Beste Wichert,

  Dan lijkt mij dit nogmaals het uitgelezen moment om, zeker als een partij als Swollwacht, met man en macht op te komen voor kleine ondernemers zoals Jan Brinkman.

  Ik kan me normaal niet zo opwinden over dit soort dingen, maar deze zaak stinkt aan alle kanten. En uiteindelijk is het de Zwolse belastingbetaler die voor het beleid van de gemeente moet opdraaien. Het is de wereld op zijn kop.

  En voor de goede orde: Jan Brinkman heeft een behoorlijke vaste klantenkring. Ik ben er een van.

  Met een verwachtingsvolle groet,

  Stephan  Maak melding

 16. Omzetverlies koppelen aan het al dan niet hebben van een vaste klantenkring lijkt mij ?berhaupt een wazige veronderstelling. Misschien zit er binnen die 60% wel een groot gedeelte vaste klanten die nu vanwege de (niet) zichtbaarheid van de kraam afhaken. Dhr. aan het Rot zegt te weten hoe belangrijk het is een goede plek te hebben om als ondernemer iets te kunnen verkopen. Wat vindt dhr. aan het Rot dan van de door de gemeente Zwolle toegewezen plaats aan Dhr. Brinkman? Met droge ogen zeggen dat het om een goede plaats gaat is volgens mij niet mogelijk. Het lijkt erop dat Dhr. Brinkman een plek is toegewezen waarvan men zeker weet dat hij daar niet overleven kan. Wie een beetje bekend is met de situatie in en rond het winkelcentrum in Stadshagen kan zich denk ik wel indenken dat de plek waar Dhr. Brinkman nu zijn kar neer moet zetten van de gemeente geen goede plek is.. Het standplaatsenbeleid t.o.v. Dhr. Brinkman lijkt meer op een ontmoedigingsbeleid. (!)


  Maak melding

 17. En voor de goede orde: Jan Brinkman heeft een behoorlijke vaste klantenkring. Ik ben er een van.

  Maar hoe weet je dat hij ‘aantoonbaar’ 60% omzetverlies heeft?

  Ik gun dhr. Brinkman het allerbeste hoor en de gemeente mag best wat meer met haar kleine ondernemers meedenken, maar hij laat zich hier wel erg nadrukkelijk in de slachtofferrol zetten.


  Maak melding

 18. Snap totaal niet waarom de gemeente die man uit het zicht wil hebben.
  Hij staat daar nu prima en niemand in de weg.
  Wil nog wel een tip geven voor de ambtenaar die die verzonnen heeft:

  Doe eens wat aan al die fietsen in het winkel gedeelte, die staan de mensen meer in de weg dan die bloemenkraam met een hardwerkende zelfstandig ondernemer.

  :o:o:o:o:o:o:o:o:o


  Maak melding

 19. Idd

  Bericht door Sandra Drost, op 30 september 2013 om 14:53

  Maar wat mij nog steeds compleet onduidelijk is, is de reden van de verhuizing. Ja, ‘nieuw beleid’. Maar welk beleid, en waarom? Staat de kraam nu op een gevaarlijke plek oid?  Maak melding

 20. TheoH ik heb zeker niet met droge ogen gezegd dat dit een goede plaats is .Ik zou alleen graag willen dat de hr Brinkman zich niet laat verleiden door procedures aan te spannen of in het ergste geval zich weg te laten slepen van de plek waar hij niet meer mag staan.Dat wint hij nooit en draait voor de kosten op en dat wil ik zo graag voorkomen.Die procedures heb ik te vaak meegemaakt en dat levert heel veel stress op geloof dat nu maar,ik ben ervaringsdeskundige wat dat aangaat,dat gun ik niemand.


  Maak melding

 21. Als ik sommige reacties hierboven lees denk ik dat we de plank mis slaan. Naar mijn mening reageren er mensen die de situatie niet kennen waardoor zij inhoudelijk niet een goed beeld hebben/krijgen.

  Het gaat om het volgende:
  Voorheen stond dhr. Brinkman op een plek die door iedereen goed toegankelijk en zichtbaar was. Dit jaar is het standplaatsenbeleid aangepast waarbij de gemeente heeft besloten de ??oude?? plek niet meer als vaste standplaats te laten fungeren. Dhr. Brinkman is nu geplaatst naast het gezondheidshuis waardoor hij niet meer in het zicht staat. Als je het winkelcentrum binnen komt via de roltrap belemmeren reclameborden het zicht op de kraam. Daarbij is zo, dat als er evenementen worden gehouden in stadshagen, noem het stadshagenfestival, Koningsdag, hardloop- en wielrenwedstrijden, Dhr. Brinkman helemaal niet zijn bloemenkraam kan plaatsen omdat dan zijn plek word ingenomen door andere kramen waarvoor de gemeente dan een vergunning heeft verstrekt of omdat hij omsingeld word door hekwerk waardoor hij niet eens bereikbaar is.

  Zoals hierboven ook word aangegeven WAAROM word de plek niet aan Dhr. Brinkman toegewezen en waarom mag de oliebollenkraam er in nov/dec er dan wel staan? Nou daar kan ik wel duidelijkheid in verschaffen, en je zult verbaast zijn. Dit is de uitleg van de gemeente http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBONE:2013:BY8362&keyword=Awb+12/1499+ (citaat uit de uitspraak) ⤽op het plein Werkerlaan is er slechts plaats voor een seizoensstandplaats in de vorm van een oliebollenkraam en niet voor een vaste standplaats, omdat in de wintermaanden de aanwezigheid van een oliebollenkraam een toegevoegde waarde heeft. Op de betreffende locatie mag gedurende de wintermaanden standplaats worden ingenomen omdat het dan rustiger is op straat en het winkelend publiek minder wordt gehinderd door de aanwezigheid van een kraam in het winkelgebied.

  Hoezo is het in de wintermaanden rustiger? Zelfs de rechter vond dit wel een vreemd argument aangezien deze maanden juist de drukste maanden van het jaar zijn. Naar mijn mening is de kraam van Dhr. Brinkman helemaal niet tot hinder van overigen winkelend publiek en ben ik van mening dat hij gewoon weer op zijn ??oude?? plekje moet kunnen komen staan.  Maak melding

 22. nou meneer wichert aan het rot ,,GEEF HEM DAN DE PLAATS TERUG ..U ALS ERVARINGSDESKUNDIGE??????.doe dan meer u best en geef hem dan een veilige plek terug .dat u zich hard heeft gemaakt voor ,ETTIKHOVEN ,TIMMERMAN. en dat hij nooit zal winnen ,,ZEG NOOIT NOOIT.meneer wichert ..ik vind uw opmerking nogal hard ,,en dat u volgend jaar meer nergens op de lijst staat ????geniet van uw pensioen ,,misschien met 60 procent minder??en sandra drost ,,de reden zal zijn ,,,inderdaad vriendjespolitiek ,,want iemand anders had er willen staan ..


  Maak melding

 23. Bericht door Sandra Drost, op 30 september 2013 om 14:53

  Maar wat mij nog steeds compleet onduidelijk is, is de reden van de verhuizing

  er komt daar een (overdekte)fietsenstalling
  i.c.m. bankjes enz. heb ik eens gelezen …


  Maak melding

 24. @wichert aan het rot

  Bedankt voor uw reactie! Ik ben er van overtuigd dat Dhr Brinkman er niet op uit is om uiteindelijk de zaak te laten escaleren. We hebben het hier over een kleine ondernemer die wil vechten voor het behoud van zijn bestaan, zijn boterham.

  Mijn reactie op uw verdere antwoord is het volgende: U hoopt dat Brinkman zich niet laat verleiden tot het voeren van procedures. Wat meer kan deze ondernemer doen? Zit ‘het systeem’ niet zo in elkaar dat je procedures kunt/mag voeren tegen beleid? Maar volgens u zou dat niet leiden tot succes. Bij voorbaat al niet? Dan zou naar mijn bescheiden mening ‘het systeem’ dus niet deugen.

  Ook de term ‘verleiden’ komt mij vreemd voor. Dat zou bijna een soort gemeentelijke (voor)opzet kunnen suggereren en mijn eerdere ontmoedigingsbeleid bevestigen…


  Maak melding

 25. Stop met janken idd, die bloemenkraam aan de andere kant is ook al vaker heen en weer verplaatst op last van de gemeente, hij staat daar pal in de wind en zonder verdere beschutting, en de bloemist is er al helemaal mee gestopt….wat wil je nu nog meer?


  Maak melding

 26. @wilma671 Ik heb het even snel gelezen, maar begrijp ik nu goed dat de rechter de gemeente in het ongelijk heeft gesteld, de gemeente zo’n 1000 euro aan proceskosten moest betalen, maar vervolgens toch verder is gaan procederen tegen een kleine zelfstandige?


  Maak melding

 27. Beste Lucia als ik dat zou kunnen ,wat dacht je dan wat er gebeurde ,maar er zijn 39 raadsleden en de meeste stemmen gelden .IK kan hem die plaats toch niet teruggeven,was het maar waar


  Maak melding

 28. Wat ik mij afvraag, de stap van kleine ondernemer in een kraam, naar direct bijstand, die vind ik vreemd. Daar horen volgens mij nog heel wat stappen tussen. Waarom alleen de opties exact daar in de bloemenkraam, en helemaal niks doen…


  Maak melding

 29. Mijn mening is ook vrij duidelijk als ik dit allemaal lees ..ik verwijs zeer zeker na dhr aan het rot.. als jij je zo hebt ingezet voor al deze zelfstandige ondernemers waar blijft dan de antwoorden van de wethouder hem zelf..(hij is toch de gene die deze achterlijke beslissingen maakt?)

  deze mensen die keihard werken door wind en weer voor hun broodje
  letterlijk zo in de kou laten staan ongelofelijk die bloemenkraam aan de andere kant van het wkc verkoopt troep na 1 dag vielen ze me de vaas uit..
  en dan heb je nog meneer draadnagel oftewel nagelmeaker van de jumbo die ook in dit politieke complot zit…samenzwering voor belangen voor hun eigen egoistische financiering….

  stadshaagje wij steunen jullie door dik en dun  Maak melding

 30. @Japser… ik kan mij zo indenken dat het gat waarop je doelt te maken heeft met de lichamelijke beperkingen van de heer Brinkman en dat hij buiten zijn bloemenkraam om, ook gezien de crisis, niets anders te verwachten heeft dan de bijstand.


  Maak melding

 31. @ Rieki, er valt wel degelijk om te lachen soms. Er daast iemand rond die heel erg zijn best doet humor te gebruiken. Dit lukt (helaas) niet altijd. En, idd WF, Willems LWL is soms ook een mooi voorbeeld.


  Maak melding

 32. Het is heel simpel mensen. Meneer Brinkman is gewoon al jaren geen goede vrienden met de gemeente. Dat gaat niet alleen over het plekje waar zijn kraam staat. En ja als je dom doet dan krijg je de gemeente op een dag ook zo gek om je tegen te werken. Ik sta absoluut niet aan de kant van de gemeente maar meneer Brinkman is niet bepaald de gemakkelijkste.


  Maak melding

 33. @maaike

  Het gaat hier niet om of dhr. Brinkman makkelijk is of niet. Het gaat er om dat door de gemeente met 2 maten gemeten wordt. Dhr.brinkman mag niet op zijn oude plekje staan omdat hij tot hinder zou zijn voor het winkelend publiek. Terwijl in zwolle zuid een bloemenkraam midden in het winkelcentrum mag staan.

  Nog een voorbeeld: Aan de klokkengieterlaan staat een snackkraam terwijl in het eigen beleid van de gemeente staat dat er geen eetkraam binnen 100 meter vanaf een school mag staat, blijkbaar word dit gedoogd?!

  Ook is er geklaagd over het winkelcentrum dat het zo’n tochtgat zou zijn. Winkelier klaagden over dat zij omzet verloren doordat bewoners naar de AA-Landen gingen om boodschappen te doen. De gemeente heeft toen besloten om een windluifel te plaatsen….. niet dat dit een succes is maar dhr.brinkman plaatsen op een tochtplek is geen enkel probleem en dat zou HEM geen omzet kosten?.


  Maak melding

 34. Gemeente Zwolle,

  Waar gaat het nu om? Gaat het om de ambtenaar of om de mensen waar ze toch voor werken?
  Deze man was tevreden met zijn plekje Laat hem dit plekje houden!!
  Hoezo op zon tochtplek? Daar kun je geen zaken doen maar zakelijk denken is voor ambtenaren zeer vreemd.
  Ik steun deze man met zijn bloemenkraam.  Maak melding

 35. wat een mierenneukerrij van de gemeente Zwolle dit
  dacht dat de gemeente Zwolle wel belangrijkere zaken te doen heeft
  het oplossen van onze geweldige rodentoren brug of de naast gelegen watertrap.
  maar nee de gemeente Zwolle moet een middenstander die probeert in deze moeilijke tijden gewoon aan het werk te blijven , het leven zuur te maken.
  ik vraag meneer de wethouder om een keer op een zaterdagmiddag op de nieuwe plek van de dhr. Brinkman te gaan staan.
  het is gewoon geen doen om daar bloemen of andere producten die gevoel zijn voor wind daar te verkopen.
  De bloemenkraam staat op zijn ‘ oude’ plek niemand in de weg , maar toch besluit gemeente om de plek te verplaatsen.
  wat ik me afvraag , heeft de gemeente wel goed na gedacht heeft over deze nieuwe plek of hebben ze alleen rekening gehouden met het straat beeld en niet met de ondernemer.
  want als er ongeveer 60% omzet wordt ingeleverd is er geen werken meer aan, dan werk je gewoon voor niks

  het rare is dat de gemeente, hem 3 alternatieven aan bied in plaats van de plek naast het bejaardenhuis,
  hij kan gaan staan in winkelcentrum in holtenbroek of zuid,
  dhr. Brinkman heeft hier niet zijn klanten kring opgebouwd en moet dus weer vanaf nul beginnen , en heeft al die jaren voor niks zo hard gewerkt in stadshagen
  en het 3 alternatieve is te gaan staan aan de belvedere laan, dit is wel leuk , alleen er wordt vergeten dat hier ook nog een bloemenkraam staat, is het niet een beetje gek om 2 bloemenkramen naast elkaar te zetten??
  dus al deze alternatieven vallen dus eigenlijk af.
  Gemeente/wethouder kom met een goed alternatieve of laat deze bloemenverkoper staan.  Maak melding

 36. Beste mensen,
  Jullie kennen het halve verhaal nog niet eens; er is veel meer aan de hand met de Gemeente Zwolle en hun standplaatsenbeleid. Voordat meneer Brinkman de plek in Stadshagen innam was er een andere bloemist die recht op deze plek had. Dit heeft de gemeente verdoezeld en deze bloemenman op onterechte wijze geweigerd. Deze bloemist is in het gelijk gesteld door de Overijsselse Ombudsman dat de gemeente in deze geen fair play heeft gespeeld. Alles wat de gemeente in deze heeft gedaan is bestuurlijk onbehoorlijk. Beroep & bezwaar commissie heeft deze mensen in het gelijk gesteld. De rechter heeft deze mensen in het gelijk gesteld. En dan na de uitspraak van de rechter gaat onze fantastische Gemeente Zwolle onder leiding van Weth. De Heer misbruik maken van hun machtspositie dmv beleidsregels toe te voegen aan het standplaatsenbeleid van 2012 notabene in 2013! Het is duidelijk dat hier wederom een wanbeleid gevoerd wordt.


  Maak melding

 37. @dick:
  heb je ruzie met de software van Weblog Zwolle of heb je om een andere reden een andere naam of zit er iemand zich een beetje voor te doen als jou (zelfde afbeelding)


  Maak melding

 38. @ WF, om 1 of andere vage reden kon ik vandaag eerst niet inloggen. Daarom heb ik “Vrije vogel” gebruikt. Het systeem zei namelijk dat de naam dick, het mailadres en http://www.loesje.nl al in gebruik waren…rond 14:00 uur (geloof ik) was het ineens weer opgelost en kon ik weer inloggen.


  Maak melding

 39. bloemenkraamstadshagen voert actie voor behoud standplaats:

  pic.twitter.com/B8j198YCVI
  pic.twitter.com/0QpCeIrLuE
  pic.twitter.com/mqwlu9Y1C3
  pic.twitter.com/VcyjIyutgf


  Maak melding

 40. Reactie Gemeente Zwolle
  De gemeente Zwolle stelde anderhalf jaar geleden het beleid voor de standplaatsen vast, daarvoor was het maatwerk wat niet leidde tot eenduidigheid. Er waren drie uitgangspunten voor het beleid:
  1. vaste plekken aanwijzen en deze in het bestemmingsplan regelen
  2. een maximaal aantal plekken vaststellen
  3.onderscheid: tussen vaste plekken en seizoen plekken (de oliebollenkramen) en (geen plaatsen in de winkelstraten), wel in de aanloopgebieden.

  Maar waarom staat er in zwolle zuid (midden in het winkelcentrum) dan wel een bloemenkraam ?
  en de bloemenkraam (het stadshaagje) die staat in de aanloopgebied na het winkelcentrum toe.
  word hier nou door de wethouder( Rene De Heer) met 2 maten gemeten? ik dacht het dus wel !!


  Maak melding

Reageer