Voetbaltoernooi Studenten Katholieke Pabo

Zwolle – Twee studenten van Katholieke Pabo Zwolle hebben op vrijdag 27 september het eerste KPZ Voetbaltoernooi voor medestudenten georganiseerd. De studenten organiseerden het voetbaltoernooi in samenwerking met SV Zwolle, die haar accommodatie hiervoor ter beschikking stelde.

krant_1.jpg 

Voor dit eerste succesvolle toernooi hadden zich 9 teams opgegeven. Studenten van Katholieke Pabo, Alice van den Brink en Lotte Niens, beiden voetballers, willen dat dit voetbaltoernooi jaarlijks kan worden georganiseerd. Het voetbaltoernooi zorgt er namelijk voor dat studenten en docenten elkaar in een sportieve en ontspannen sfeer kunnen ontmoeten. Het ideaal van Alice en Lotte is het oprichten van een KPZ voetbalteam. Het is dan een uitdaging om bijvoorbeeld in een competitie te kunnen voetballen tegen voetbalteams van andere hogescholen. Het toernooi op vrijdag 27 september was een groot succes.

krant_3.jpg 

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Leuk dit berichtje over de “Katholieke Pabo”.
  Dat doet me wel bedenken dat die religieuse
  zuilen in het onderwijs toch eigenlijk een
  heel achterhaald concept zijn. Onderwijs
  hoort toch gewoon neutraal te zijn in dat
  opzicht lijkt me. Christelijk, Islamitisch,
  Katholiek, etcetera.
  Voor HBO’s vind ik het nog niet zo erg.
  Universiteiten zijn daar ook los van volgens mij.
  Katholieke pabo, echt wel erg.
  Echt NIET goed.


  Maak melding

 2. Ik ben ruim 3 jaar geleden afgestudeerd aan deze Pabo en wat je waarschijnlijk niet weet is dat de Katholieke Pabo van oorsprong een Katholieke school was maar dat het inmiddels openbaar is geworden waarbij alle godsdienstelijke stromingen en levensovertuigingen worden aangeboden.
  De school heeft zijn naam puur overgehouden aan de oorspronkelijke grondslag.


  Maak melding

Reageer