Jeugdbrandweer Zwolle vijfde van Nederland!

Zwolle/Ede – De Stichting Jeugdbrandweer Nederland (SJBN) organiseert jaarlijks voor de 150 Nederlandse Jeugdkorpsen de Nederlandse Kampioenschappen Jeugdbrandweer. De Aspiranten Hogedrukploeg van de Zwolse Jeugdbrandweer deed zaterdag 28 september jl. mee aan de landelijke finale in Ede en haalde de vijfde plek. 

 

hd_2_ploeg_jeugdbrandweer_zwolle_1.jpg

 

Afgelopen zaterdag 28 september 2013 speelden tien Jeugdkorpsen Aspiranten Hogedruk de finale. Begonnen met 69 andere jeugdploegen hadden zij zich eerder dit jaar via kwalificatiewedstrijden en halve finales geplaatst. Bij de wedstrijden worden realistische situaties nagespeeld. Inzet dit keer was rookontwikkeling in een bedrijfsverzamelgebouw op een bedrijventerrein. Een explosie, kapotte gasfles, persoon met brandwonden, doorslaande brand en een meisje dat nog uit het brandende pand gered moest worden …. het bleek allemaal aanwezig toen de ploeg ter plekke kwam. Alle ploegen werden beoordeeld op de totale inzet: veilig werken, blussen van de brand en het redden van het slachtoffer. Aan het eind van de dag bleek dat Zwolle de vijfde plek had behaald. De ploeg van Goes-Borssele is landskampioen geworden. Het was voor het tweede achtereenvolgende jaar dat Zwolle met de Hogedruk ploeg in de landelijke finale stond.

 

28-09-2013_jeugdbrandweerhd04.jpg

28-09-2013_jeugdbrandweerhd01.jpg

 28-09-2013_jeugdbrandweerhd03.jpg 

Finale Lagedruk

Zaterdag 5 oktober a.s. worden in Vinkeveen de Lagedruk wedstrijden gespeeld. Jeugdbrandweer Zwolle heeft twee ploegen in de race voor het Nederlands Kampioenschap; Junioren en Aspiranten Lagedruk. 

 

Jeugdbrandweerkorpsen 

In Nederland zijn 150 Jeugdbrandweerkorpsen actief. In deze korpsen worden jongens en meisjes aspecten van het brandweervak bijgebracht. Daarbij is een van de doelstellingen dat kinderen door kunnen stromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer. 

 

Zwolle heeft drie Jeugdploegen: Junioren (12 t/m 15 jaar), Aspiranten Lagedruk (16 t/m 18 jaar) en Aspiranten Hogedruk (16 t/m 18 jaar). 

Artikel delen:

Reageer