Aanrijding auto en fietser op Zwartewaterallee

Zwolle – Maandagavond rond 18.00 uur vond op de Zwartewaterallee een botsing plaats tusen een fietser en een auto. Een fietser raakte daarbij gewond.

30-09-2013_aanrijdingdobbe01.jpg 

Bij de uitrit van het winkelcentrum in de Aa-Landen had door een nog onbekende oorzaak een aanrijding plaats gevonden tussen een fietser en een personenauto. De fietser is tijdens de aanrijding met het hoofd tegen de autoruit gekomen. Een toegsnelde amulance heeft zich over het slachtoffer ontfermt en heeft deze voor verder onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Technisch specialisten van de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) deden onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. De auto is met ruitschade afgevoerd door een bergingsbedrijf.

30-09-2013_aanrijdingdobbe02.jpg

 30-09-2013_aanrijdingdobbe03.jpg 

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Dit is niet de reden waarom de hele stad/rondom het station het totaal vast stond en het zo’n uur duurde om van het station holtenbroek te bereiken met de bus? Neem ik aan?


  Maak melding

 2. nouuu ik weet de oorzaak wel denk ik zo.. woon er namelijk tegenover! en die plek waar het gebeurd is is een uitrit en geen inrit! en zoals ik het zag ( hoe de auto stond ) is er een auto ingereden vanaf de grote weg en heeft daarbij de fietser niet gezien en heeft de automobilist de fietser aangereden!….


  Maak melding

 3. @Erik van K: ik denk het niet, maar het was wel heel bizar. Zo’n beetje het complete verkeer in de buurt van het station en rondom het centrum stond vast. Het leek wel een compleet verkeersinfarct en ik heb nog niet eerder zoiets gezien.


  Maak melding

 4. Er was ook een ongeluk gebeurt op de snelweg tussen zwolle zuid en hattemerbroek. Wanneer het verkeer op de snelweg niet lekker doorrijd, dan merk je dat direct op de ringweg.


  Maak melding

 5. Weblog Zwolle kan uitstekend tegen opbouwende kritiek. Ze kunnen zelfs tegen wat meer ‘kritische’ kritiek.
  Ik ben dus wel benieuwd wat jouw ‘opbouwende’ kritiek geweest is…..


  Maak melding

 6. Nou waarom er niks op hun site te lezen was waarom zwolle gisteren dicht geslipt was met vele verkeer. Ik vondt dat ze niet actueel was . Dat vondt ik jammer.


  Maak melding

 7. Nou ik heb dat ook gelezen, maar Bennie deed dat op een zeer denigrerende manier. Dus ik snap het ‘degelijke’ WLZ wel. Maar ik zie gewoon een bericht over die file staan hoor!!


  Maak melding

 8. Voor zover ik weet zijn de mensen achter WLZ allemaal vrijwilligers. Dus meld je aan Bennie, dan kan je actueel nieuws brengen. Of…. Nee, doe maar niet, want met je taalkennis van ik vondt of vondt ik maak je geen schijn van kans.


  Maak melding

 9. Gezien de positie van de auto is deze inderdaad, tegen het verkeer, de uitrit ingereden. Dat zie ik wel vaker en ben ook wel eens een auto tegengekomen op het moment dat ik eruit wilde rijden.


  Maak melding

 10. Ben er ook voorbij gekomen. Volgens mij was de auto al wat verplaatst, dus hoe je het ziet op de foto is eigenlijk nietszeggend als je op zoek bent naar de toedracht.

  Overigens is bovenstaand stuk door de politie geschreven. Lijkt me niet nodig, dat ze hier ook de verkeersdrukte in moeten verwerken.

  Wel jammer:

  Een toegsnelde amulance heeft zich over het slachtoffer ontfermt

  Echt waar? “ontfermt”?


  Maak melding

Reageer