Open Dag computerclub CT 50+

Zwolle – Maandag was er een open dag van computerclub CT 50+ in dienstencentrum De Terp in Dieze-Oost. Er waren deze dag 4 vrijwilligers aanwezig die belangstellenden te woord stonden over wat er allemaal mogelijk is voor ouderen op computergebied.

30-09-2013_computer_training_50_plus_-de_terp_01.jpg 

Er was geen voorkennis nodig. De basiskennis en de besturingssystemen Windows7 en 8, e-mailen en internetten zijn onderwerpen die behandeld worden bij de club. Iedere oudere krijgt bij CT 50+ een vrijwilliger, waardoor in eigen tempo gewerkt kan worden.

30-09-2013_computer_training_50_plus_-de_terp_02.jpg

Natuurlijk staat Weblog Zwolle bij de Favorieten…

30-09-2013_computer_training_50_plus_-de_terp_04.jpg

30-09-2013_computer_training_50_plus_-de_terp_03.jpg 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Windows? 🙁 Respect! De oudere mensen leren om met zo’n relatief gebruiksonvriendelijk, onbetrouwbaarder, onderhoudsgevoelig en gedateerd systeem te werken getuigt van flinke durf.
  Mogen ze als ze er zelf een beetje mee overweg kunnen de hulp van familieleden wel blijven inschakelen voor onderhoud. Ik hoop ook dat ze daar geleerd hebben dat je een virusscanner nodig hebt wanneer je nog een computer met Windows hebt. Ik houd m’n hart vast..


  Maak melding

 2. Niks mis met een Windows systeem. Hoewel ik ook denk dat een tablet handiger zou zijn.
  Wat de virusscanners betreft. Die heb je niet alleen bij Windows nodig. Voor andere systemen worden ook virussen geschreven.


  Maak melding

 3. Eens met HSGroen. En Bernard, virussen != malware.
  Een iPad zou inderdaad veel gebruiksvriendelijker zijn, maar wat betreft computergebruik lijkt het me juist niet handig om nieuwe computergebruikers aan Windows proberen te zetten. Zo lang Windows een systeem blijft waarbij je op bepaalde taken moet wachten, wat aan elkaar hangt van dll’s, een kwetsbaar register, exotische stuurprogramma’s, obscure gesloten software en zo lang het systeem onderhouden moet worden, lijkt het me juist niet handig om daar nog tijd in te investeren.
  Windows kan best goed werken, als je niet teveel verwacht van het systeem, het inricht als een appliance en er niet intensief op te hoeven werken. Als je bovendien niet anders gewend bent dan is er keurig met Windows te werken (mits je geduld en kennis hebt), maar aanbevelen wil ik het beslist niet, zeker niet aan nieuwe gebruikers.
  Inmiddels is mijn gehele Zwolse kennissenkring en vriendenkring over op òf de Mac (39 van de 44) òf op Linux (Ubuntu of Mint) (5 van de 44). Heerlijk, want ik hoef niet meer voor helpdesk te spelen en ze worden er ineens ook enorm creatief door, doordat je veel meer tijd over hebt voor werken aan een eindresultaat en je wordt vooral op de Mac ook nog eens creatief gestimuleerd door de eenvoud van de software, waardoor je je makkelijker kunt focussen.
  In 2008 heb ik afscheid genomen van Windows als werkstation (terwijl ik toen dacht dat het vrij prima werkte…) en dat is tot op heden de beste beslissing die ik ooit genomen heb. 😀


  Maak melding

Reageer