PEC Zwolle spelers openen schoolbibliotheek

Zwolle – Kinderboekenweek 2013 wordt woensdag 2 oktober door Bibliotheek Zwolle feestelijk gestart op twee plaatsen. ’s Middags om 13.30 uur wordt de schoolbibliotheek van KBS de Wilgenburg geopend door twee spelers van PEC Zwolle, samen met de oudste en jongste leerling van de school.

 

Voor alle andere Zwolse kinderen begint het feestje om 14.00 uur in Bibliotheek Zwolle Stadshagen. Nationaal Voorleeskampioen Mees van Santen, leerling van groep 8 van CBS het Mozaiek, opent de Kinderboekenweek officieel door het voorlezen van een sportfragment. Na hem spelen orkestleden van het Nederlands Symfonie Orkest  en kunnen de kinderen zich vermaken tijdens de sportieve spelmiddag met studenten van het Deltion College. De toegang is gratis.

De Wilgenburg, de Bibliotheek op School 

Bibliotheek Zwolle werkt samen met en op KBS de Wilgenburg in het traject de Bibliotheek op School. Belangrijkste doel hierbij is het bevorderen van het leesplezier van kinderen. Hoe meer plezier kinderen in lezen hebben hoe meer zij lezen en hoe beter zij zullen gaan lezen. Hiervoor wordt op school planmatig gewerkt aan verschillende vormen van leesbevordering en hebben de kinderen toegang tot leuke en uitdagende boeken in de nieuw opgezette schoolbibliotheek.

Artikel delen:

Reageer