Kunstvrienden Zwolle willen geen Kunstroute

Zwolle – Onder aanvoering van kunstenaar Harry Penninkhof zijn een aantal kunstenaars het initiatief Kunstvrienden Zwolle gestart.

Penninkhof: "Er gaat geen week voorbij of ergens is er weer een kunstroute. Mensen worden zo langzamerhand kunstmoe en de resultaten, omzet en belangstelling loopt overal erg terug. Tijd om een geheel nieuw concept op te gaan zetten. Naar mijn idee moeten we een geselecteerde groep kunstenaars en galeries samen stellen, die onderling elkaar willen en kunnen ondersteunen. Zij moeten allemaal hetzelfde doel hebben, namelijk, betere presentatie, (geen kunstroute) gezamenlijk wat willen regelen, geen bestuur, geen contributie mensen die allemaal hetzelfde doel na streven en die krachten bundelen. Een ballotage commissie die geleid gaat worden door Linda Bouter van de Rietveld academie Amsterdam zal de nieuwe leden beoordelen.

Hoe ziet de Zwolse kunstenaars club er uit? Door kunstenaars die willen meedenken aan gezamenlijke naamsbekendheid , via facebook, website, kunst veilingen enz. We denken daarbij aan om 1 a 2 keer per jaar gezamenlijk een groot evenement op te zetten, bijvoorbeeld in een grote zaal,of in de grote kerk. Geen marktkramen maar gewone tafels en dan alle kunstenaars door elkaar laten exposeren, zodat het plubliek een zeer mooie collectie ziet. Bij veilingen (Motel Zwolle) komen elk jaar zeer vele bezoekers en kopers op af.

De bedoeling is om in maart 2014 de eerste officiële opening te houden in het Oude gemeentehuis Zwolle. Interesse ? mail dan naar kunstvriendenzwolle@gmail.com en we maken samen een afspraak om een en ander toe te lichten.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Admin, ik begreep laatst dat WLZ lang niet alles publiceert wat daarvoor wordt aangeboden. Het verbaast mij dan wel dat dit nu al het 3e bericht binnen één maand is waar de heer Penninkhof alle ruimte krijgt om zijn eigen kunstproject te promoten en daarbij meteen de bestaande kunstroute – door hemzelf opgericht maar waar hij inmiddels uit het bestuur is – negatief te benaderen. En dat zonder het bestuur van de kunstroute in de gelegenheid te stellen te reageren. Ik vind dat vreemd en onjuist tegenover het bestuur van de kunstroute.


  Maak melding

 2. Ben het eens met Dame. Veel gebakken lucht en daar weten de meer dan 60 leden van de door hemzelf opgerichte Kunstroute van Overijssel alles van. Niet voor niets is hij met stille trom vertrokken, het lijkt een persoonlijke vendetta Het is jammer dat uw weblog zich hier voor leent zonder op onderzoek uit te gaan. Leven en laten leven.


  Maak melding

 3. Tjonge jonge zeg… Wel een lage actie dit!! Daar moet meer aan de hand zijn. Anders ga je een organisatie niet zo afkraken! En kunst door elkaar? Op tafels? Heb er geen beeld bij….!


  Maak melding

 4. Ja klopt de kunst route was ik ook voor benaderd verleden jaar maar had me af gemeld.(20 euro kosten toen)
  Want vond toch een vreemd verhaal net als nu denk ik veel bla bla bla maar we zien wel.
  Doe als ik gewoon niet mee en niet in zee gaan klopt dat die meneer weet wel de juiste media aan zijn kant krijgen en is chekke wat meneer doet of niet doet zou is op zijn plaatst zijn.
  en achja volgend jaar begint die weer een in een andere vorm


  Maak melding

Reageer