Nieuwe voorstelling van Blue Dew in Odeon

Zwolle – De Zwolse theaterfolkband Blue Dew bestaat dit jaar 25 jaar. Ter viering van dit jubileum presenteert zij daarom speciaal in Zwolle, zaterdagavond 19 oktober in Theater Odeon, haar nieuwe theatervoorstelling The Fair-Haired Boy. Blue Dew geniet nationaal bekendheid dankzij bijzondere voorstellingen waarin zij haar Ierse- en Amerikaanse muziek combineert met verhalen.

 

blue_dew_-_2013_-_large.jpg 

Eigen foto

The Fair-Haired Boy is de vijfde voorstelling waarmee Pim Leutholff, Wendy van Zomeren en John Beumer langs de Nederlandse theaters trekken en regelmatig voor volle zalen spelen. In 2009 was Blue Dew in Zwolle met de première van haar voorstelling Little Whisky Child, die toen maar liefst drie keer uitverkocht raakte. Ook de kaartverkoop voor The Fair-Haired Boy loopt al volop. Een deel van de inkomsten van de Zwolse première wordt door Blue Dew besteed aan The Rowan Projects; het jubileumproject waarmee Blue Dew zich inzet om de jeugd te ondersteunen bij het maken van muziek.

Ierse muziek en een sprookjesachtig verhaal

 

The Fair-Haired Boy is een kleurrijke voorstelling waarin Blue Dew een Iers verhaal volledig heeft verweven met haar muziek. The Fair-Haired Boy speelt zich af in een tijd waarin voor de Ieren het bovennatuurlijke net zo vanzelfsprekend is als de tastbare wereld. Het is de tijd waarin muzikanten en vertellers van boerderij naar boerderij trekken. Muzikanten met een onuitputtelijk repertoire van vrolijke melodieën en droevige ballades. Vertellers met verhalen die meerdere avonden duren. Zo garanderen zij zich van hun dagelijkse maaltijd en een plek voor de nacht. Want wie wijst een muzikant de deur die hoop en troost brengt? Wie stuurt een verhalenverteller weg voordat hij het einde van zijn verhaal kent? 

Ierse muziek en sprookjesachtige verhalen…
Zoals het verhaal van Rowan, The Fair-Haired Boy…

Kaarten voor de Zwolse première van The Fair-Haired Boy kunnen worden besteld op de site van Theater Odeon: www.odeondespiegel.nl.

 

Meer informatie www.bluedew.nl 

Artikel delen:

Reageer