Zuinige kolkenzuiger primeur voor ROVA

Zwolle – Als eerste in Nederland heeft ROVA een Euro 6 kolkenzuiger in gebruik genomen. Voor deze primeur is het chassis geleverd door Scania, de opbouw is van KOKS Group.

 

foto_rova_kolkenzuiger.jpg

Eigen foto 

 

ROVA voert in opdracht van 20 gemeenten in de provincies Overijssel, Gelderland, Utrecht, Drenthe en Flevoland de afval- en reinigingstaken en –voor een aantal van deze gemeenten- de beheer openbare ruimte taken. ROVA is verantwoordelijk voor het materieel dat daarvoor gebruikt wordt. Het wagenpark van ROVA is modern en duurzaam. In Scania zag ROVA de juiste leverancier voor een chassis met een schone, zuinige Euro 6 motor. Met deze bewuste keuze wordt voldaan aan de strengste milieunorm en loopt ROVA voorop in de aandacht voor milieu en leefomgeving. Want behalve schoon, is dit voertuig ook erg stil en dat is voor het gebruik in woonwijken en stadscentra zeer prettig.

De KOKS kolkenzuiger wordt ingezet voor het leegzuigen van straatkolken, maar is daarnaast ook inzetbaar voor het legen van bijvoorbeeld rioolgemalen. Voor een optimale inzet is de kolkenzuiger uitgerust met een DIN-plaat, waarop  ‘s winters een Burtec sneeuwborstel gemonteerd kan worden. De opbouw is voorzien van een hydraulisch uitschuifbare en zwenkbare uithouder met een telescopische buis over een lengte van 1.400 mm. Deze uithouder is geheel bedienbaar vanuit de cabine, wat garant staat voor snel en ergonomisch werken.  

 

De KOKS kolkenzuigeropbouw heeft een slibtankinhoud van 5.000 liter, een spoelwatertankinhoud van 1.000 liter, een waterring vacuümpomp van 2.000 m3/uur en een hogedrukpomp van 70 l/min. bij 100 bar. De hydraulisch aangedreven slanghaspel is uitgerust met 50 meter DN 13 (½”) hogedrukslang en rechtsachter op de wagen gemonteerd. Het ergonomische bedieningspaneel maakt het werken efficiënt en veilig.

 

Deze primeur is een prachtige en, in alle opzichten, groene aanvulling op het wagenpark van ROVA!

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer