Bijeenkomst over ontwerp Pannekoekendijk

Zwolle – Om te zorgen dat de binnenstad nu en in de toekomst een bereikbare, en daardoor ook gastvrije, binnenstad is, werkt Zwolle de komende jaren hard aan verschillende bereikbaarheidsprojecten aan de westkant van de binnenstad.

logo_zwolle_top.jpg 

In vervolg op eerdere publieksbijeenkomsten, legt de gemeente Zwolle ditmaal in het bijzonder het ontwerp van de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade aan geïnteresseerden en belanghebbenden voor. Dat is de plek waar onder andere de centrumhalte voor de bussen komt. In dit ontwerp komen de busbanen in het midden van de weg en is in een vrijliggend dubbelzijdig fietspad voorzien. De publieksbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 8 oktober 2013 van 19.30 tot 21.30 uur in het Stadhuis (Grote Kerkplein 15). Geïnteresseerden en belanghebbenden worden van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen en zich nader te laten informeren en mee te blijven denken en te praten over ideeën en oplossingen voor de bereikbaarheid van de binnenstad en de doorstroming op de binnenring.

Andere plannen zijn nog in voorbereiding. René de Heer, wethouder Verkeer, verzorgt de aftrap van de bijeenkomst met een presentatie van de verschillende plannen. Centraal staat deze avond de uitwerking van een van de inrichtingsvarianten voor de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade. Deze variant is uitgewerkt in opdracht van de gemeenteraad. Tijdens groepsgesprekken wordt het publiek uitgenodigd te reageren op dit ontwerp. Aansluitend is er een informatiemarkt waar, veelal op visuele wijze, de laatste stand van zaken wordt getoond van de verschillende bereikbaarheidsprojecten: de reconstructie van de Burgemeester Roelenweg en de HOV doorstroomassen. Inhoudelijk deskundigen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Tijdens eerder gehouden bijeenkomsten in de afgelopen twee jaar over de bereikbaarheid van de binnenstad zijn de plannen voor de herinrichting van de Katerdijk, Burgemeester Roelenweg en Pannekoekendijk gepresenteerd. Bezoekers van de bijeenkomst hebben toen op deze plannen kunnen reageren. De reacties zijn meegenomen in het ontwerpproces van de Pannekoekendijk en in de uitvoering van de Katerdijk en Burgemeester Roelenweg. Onlangs zijn de werkzaamheden aan de Katerdijk afgerond en is daarmee deze voor Zwolle belangrijke stadsentree klaar voor de toekomst. Meer informatie over de bereikbaarheidsprojecten is te vinden op www.zwolle.nl/bereikbarebinnenstad.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)