Tijdelijke speeltuin op bouwgrond mogelijk

Zwolle – Inwoners van Zwolle die op bouwgrond die nog niet ontwikkeld wordt, tijdelijk een speeltuin willen realiseren, hoeven daarvoor geen huur te betalen of een vergunning aan te vragen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.  

 

De gemeente Zwolle heeft van bewoners uit Stadshagen de vraag gekregen of braakliggende grond tijdelijk als speelplek ingericht kan worden. De bewoners willen zelf de attributen en de inrichting betalen, maar lopen aan tegen de huurkosten en de tijd die het kost een vergunning te krijgen. Met dit besluit is het voor bewoners haalbaar om de speelplek op eigen kosten en voor eigen risico aan te leggen. Voorwaarde is wel dat de eigenaar van de grond akkoord gaat met het tijdelijk anders gebruiken van de grond en dat de bewoners zelf de speelplek weer opruimen.

Het ontwikkelen van tijdelijke speelplekken draagt volgens het college bij aan de sfeer en uitstraling van de wijk omdat de speeltuin door de bewoners zelf wordt gerealiseerd en onderhouden. Bewoners kijken niet meer aan tegen braakliggende grond.

 

Mensen die ook een speeltuin op bouwgrond willen aanleggen, kunnen zich melden bij de Ideeënmakelaar, Marijke Sterkenburg email m.sterkenbrug@zwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. als moestuin lijkt ,ij niet zo omdat de plantjes de tijd nodig hebben en er geen zekerheid bestaat hoelang je op die grond mag werken


    Maak melding

Reageer