Knappe winst FC Zwolle tegen Norwich City

|   Laatste wijziging

Onder betere weersomstandigheden en een dito ambiance speelde FC Zwolle in het kader van de oefencampagne voor de tweede maal tegen een tegenstander uit Engeland. Ditmaal was Norwich City de tegenstander. De ‘Canaries’ werden met 2-1 verslagen op het veld van VVOG in Harderwijk.

 

Andere weersomstandigheden en een betere ambiance dan afgelopen maandag in een nat Friesland, deden de Zwollenaren vanavond schijnbaar goed. De thuishaven van hoofdklasser VVOG vormde het decor van de oefenwedstrijd tegen Norwich City. Het hoofdveld doet denken aan het complex van VVV uit Venlo. De ingrediënten voor een goede oefenwedstrijd waren dus aanwezig. Bij FC Zwolle stond vanavond Anco Jansen in de spits ten faveure van Marcel Kleizen en Marcel de Bruijn. Beide spelers moesten als gevolg van lichte blessures het duel noodgedwongen vanaf de zijlijn bekijken. Binnenkort wordt er weer een Zuid-Amerikaanse testspeler verwacht om mogelijk de Zwollenaren in de spits te kunnen versterken. Albert van der Haar mocht ook ditmaal weer een positie innemen op het middenveld.

‘Lees verder’ voor meer foto’s en het verslag

Tegenstander Norwich City is zeker geen onbekende in het Engelse voetbal. Tegenwoordig komt de ploeg uit op het tweede plan. Twee seizoenen was het nog gedegradeerd uit de Premier League. Afgelopen seizoen werd het uitgeschakeld in de play-offs om promotie. De ploeg herbergt enkele bekende spelers. Eén van de bekendste spelers is toch wel Dion Dublin. De voormalig international van Engeland heeft in overleg met zijn familie besloten om er ondanks zijn leeftijd (37 jaar, red.) er nog een seizoen bij aan te plakken.

 Dublin maakte tussen 1994 en 2001 furore op de Engelse velden. De aanvaller scoorde voor Coventry City en Aston Villa aan de lopende band. In die acht seizoenen speelde hij 281 wedstrijden waarin hij 104 keer wist te scoren.
Andere bekende spelers zijn ondermeer Jurgen Colin, momenteel op proef bij Ajax, Gary Doherty (oud-speler van Tottenham Hotspurs) en Luke Chadwick (oud-speler van Manchester United).

Het eerste kwartier was FC Zwolle duidelijk zoekende tegen het fysiek sterke Norwich City. Al na negen minuten keken de Zwollenaren tegen een 0-1 achterstand aan. De verdediging van FC Zwolle stapte op het verkeerde moment buitenspel. Het gevolg was een doelpunt van nieuwkomer David Strihavka. Omstreeks de 20e minuut greep de technische staf van FC Zwolle in en werd Albert van der Haar gepositioneerd in het hart van de defensie.

Etienne Reijnen schoof hierdoor naar het middenveld en deed dit in het verloop van de wedstrijd zeker niet onaardig. De Zwollenaar liet een sterke indruk achter. Met deze tactische wijziging kreeg FC Zwolle meer grip op de wedstrijd. Het resultaat werd vlak voor rust meteen in een doelpunt uitgedrukt. Anton Jongsma vormde de basis van het doelpunt van Zwolse makelij. De middenvelder speelde Derk Boerrigter aan. De linksbuiten leverde vervolgens een kant en klare voorzet af op Anco Jansen. De gelegenheidsspits liet zich deze mogelijkheid niet onbenut en tekende de 1-1 aan.

Na de rust kwam de basiself van trainer Jan Everse ongewijzigd aan de aftrap voor de tweede helft. Duidelijk is dat FC Zwolle met Derk Boerrigter dit seizoen een belangrijke pion in huis heeft gehaald. Zijn voorzetten vanaf de linkerkant zijn vaak van uitstekende kwaliteit. Rond de 50e minuut vinden er bij FC Zwolle enkele wissels plaats. Erik Rotman, Juscemar Borilli en Dennis van der Wal geven de ploeg een verse injectie. Ook aan de zijde van Norwich City wordt druk gewisseld. Halverwege de tweede helft wordt Diederik Boer duidelijk op de proef gesteld door de Engelsen.

De Zwolse goalie moet enkele malen handelend optreden. In de 69e minuut was het wederom doeltreffend raak voor FC Zwolle. De op de rechtsbuiten positie ingevallen Dennis van der Wal werd door Anton Jongsma aangespeeld. Van der Wal hield het overzicht en legde de bal keurig af op de inkomende Niklas Moisander. Een droog schot van de Fin betekent de 2-1 voorsprong van FC Zwolle. De wedstrijd bleef hierna heen en weer golven. FC Zwolle bleef alert en speelde de wedstrijd op een volwassen manier uit.

De Zwollenaren hebben duidelijk aan hun eerherstel gewerkt en daarmee de nare wansmaak van de wedstrijd tegen Jong SC Heerenveen weggespoeld. Aanstaande zaterdag kan de stijgende lijn voortgezet worden tegen hoofdklasser DOTO. De wedstrijd tegen de ploeg van trainer Koos Waslander (voormalig speler van PEC Zwolle) wordt gespeeld in Garderen en begint om 17.00 uur.

(Bron: FC Zwolle)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)