Unieke Verdi-cursus in Odeon de Spiegel

Zwolle – In het Verdi-jaar 2013 komt cultuurzender brava nl klassiek naar haar kijkers toe met ‘Tutto Verdi’, een muziekcursus in vier akten over Giuseppe Verdi, in nauwe samenwerking met MUSICO Reizen. Zwolle is één van zeven Nederlandse steden waar Verdi-specialist Remco Roovers zal aantreden om cursisten in te wijden in het leven en werk van de grote Italiaanse operacomponist.

 

De cursus vindt plaats in Odeon de Spiegel op donderdag 31 oktober, 7, 21 en 28 november, telkens van 15.00 tot 17.30 uur. De inschrijving voor Tutto Verdi is inmiddels gestart via www.musico.nl/verdi. Tutto Verdi is een videocursus van in totaal vier dagdelen. Musicoloog en zanger Remco Roovers behandelt aan de hand van een groot aantal beeld- en geluidsfragmenten van brava nl klassiek de thema’s ‘Verdi & politiek’, ‘Verdi & Shakespeare’, ‘Verdi & belcanto’ en ‘Verdi & religie’. Elke week staat een opera centraal die op zondag in zijn geheel te zien zal zijn bij brava nl klassiek.

Het tarief voor deelname aan Tutto Verdi bedraagt € 139,-. Musico-klanten en leden van vriendenclub De Foyer van brava nl klassiek betalen voor deze bijzondere cursus het speciale tarief van € 99,-.

 

 

MUSICO Reizen en brava nl klassiek slaan met deze cursus een geheel nieuwe weg in. Uit een groot doelgroeponderzoek dat brava nl klassiek eerder dit jaar liet uitvoeren bleek dat bij de kijkers behoefte bestaat aan extra informatie. De cursus is een samenwerking met C Major, de producent van de DVD-box Tutto Verdi, en met Pathé Cinemas, dat op zaterdag 14 december in elf Nederlandse theaters de Verdi-opera Falstaff op het scherm brengt, uitgevoerd door The Met Opera en live uitgezonden vanuit New York.

 

Over docent Remco Roovers

Remco Roovers studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij was na zijn studie verbonden aan het Groot Omroepkoor en gaf regelmatig concerten en recitals. In 2002 richtte hij samen met Taco Stronks de muziekreisorganisatie MUSICO Reizen op.

 

Over MUSICO Reizen

MUSICO Reizen is een van de belangrijkste aanbieders van opera- en concertreizen van Nederland. Reizen met MUSICO betekent muziek beleven in optima forma. MUSICO biedt een uitgebreid aanbod van muziekreizen, die worden gekenmerkt door goede theaterplaatsen, een persoonlijk karakter en aandacht voor details.

 

Over brava nl klassiek

Brava nl klassiek is de Nederlandse cultuurzender voor opera, ballet en klassieke muziek. Sinds de eerste proefuitzending op 1 juli 2009 is de zender in korte tijd toegankelijk geworden voor een breed Nederlands televisiepubliek van muziekliefhebbers. Brava nl klassiek heeft een landelijke dekking via de digitale pakketten van de Nederlandse kabelnetwerken UPC, Ziggo, Caiway, Delta Digitale TV, Cogas en Kabel Noord. Verder wordt brava nl klassiek doorgegeven door KPN Interactieve TV, XS4All, Telfort, Glashart Media en SKV Veendam. Daarnaast maakt brava nl klassiek in diverse regio’s deel uit van het analoge basispakket van UPC.

 

Meer informatie over brava nl klassiek is te vinden op bravanlklassiek.nl

Artikel delen:

Reageer