Speciale Kindergroep in De Zonnesteen

Zwolle – Op woensdagmiddag 16 oktober start in De Zonnesteen, Koestraat 4 in Zwolle, een door professionals begeleide kindergroep voor kinderen die in hun naaste omgeving te maken krijgen met kanker.

Steeds meer mensen krijgen kanker. Ook meer gezinnen zullen verder moeten leven met de gevolgen van kanker. Hoewel gelukkig veel mensen genezen van kanker, maakt alleen al het feit dat iemand ziek is en misschien niet beter wordt, dat het leven niet meer is zoals het was. Ieder gaat daar op z’n eigen manier mee om. Het uiten en delen van gevoelens is belangrijk. Wie zich altijd groot houdt, krijgt daar later vaak last van. Kinderen willen vaak wel over de situatie praten, maar zijn soms bang anderen daarmee te belasten.

Met de start van een speciale kindergroep geeft De Zonnesteen kinderen de kans om op een ongedwongen, leuke manier bij elkaar te komen. Zo vinden ze herkenning bij elkaar. Dat geeft troost en steun. Ze zijn niet de enige! Onder begeleiding van deskundige vrijwilligers worden kinderen uitgenodigd tot het stellen van vragen, te vertellen over hoe het gaat en het delen van eventuele piekergedachten. Het betreft geen therapeutische groep. Spelenderwijs krijgen ze de kans om zich op hun eigen manier uit te drukken. Zo weten ze dat zij ertoe doen en worden ze extra in het zonnetje gezet. Een vriendje of vriendinnetje mag mee.

Wilt u uw kind aanmelden voor de kindergroep? Stuur een mailtje naar: zonnesteenzwolle@gmail.com Vanaf 16 oktober één keer in de vier weken op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.zonnesteenzwolle.nl; tel: 038-3376452.

Artikel delen:

Reageer