Master Kunststoftechnologie bij Windesheim

Zwolle – De hogescholen Windesheim en Stenden starten vanaf 1 februari 2014 met de nieuwe masteropleiding Polymer Engineering. De Nederlands-Vlaamse Accreditatiecommissie (NVAO) heeft hier formeel goedkeuring voor gegeven.

 

De opleiding voorziet in een duidelijke behoefte bij bedrijven. Hoogwaardige kunststoffen zijn niet meer weg te denken uit onze hightech samenleving. Ze worden sterker, lichter, hebben een langere levensduur en zijn steeds beter geschikt voor recycling en hergebruik. Voor de verdere ontwikkeling van kunststoffen is meer kennis vereist, zowel van de materialen als van de wijze van produceren. De industrie is hard op zoek naar ingenieurs en chemisch technologen met kennis van (groene) kunststoffen, vezels en composieten. Specialisten die begrijpen hoe deze kunststoffen zich gedragen en weten hoe het productieproces het beste kan worden ingericht.

Master of Polymer Engineering

De opgeleide master of Polymer Engineering is onderzoeker van gedrag van kunststoffen in grootschalige productieomgevingen, is adviseur op het gebied van het gebruik van kunststoffen en is procesontwerper van productieprocessen van kunststofproducten.

 

Meer informatie over deze unieke opleiding verzorgd door twee hogescholen is te vinden op www.windesheim.nl/polymerengineering en www.stenden.com/polymerengineering.

Artikel delen:

Reageer