Basketballer Tiller vervangt geblesseerde Loesing

Zwolle – Brad Loesing gaat Landstede Basketbal verlaten. Hij heeft dusdanige problemen met zijn knie dat een operatie noodzakelijk is. Loesing geeft er de voorkeur aan dit in de Verenigde Staten te laten doen. Vervolgens zal hij ook daar revalideren. De 25-jarige J.T. Tiller, een 1 meter 92 lange pointguard, is zijn vervanger.

 

Tiller genoot zijn opleiding op de universiteit van Missouri uit de sterke Big 12 competitie. Hier werd hij Defensive Player of the Year en haalde zijn laatste twee jaar het All Defensive Team. Daarnaast heeft hij met Missouri het Big 12 Tournament gewonnen. De afgelopen twee seizoenen heeft Tiller in de Poolse competitie gespeeld. In zijn laatste seizoen had hij 10,3 punten, 4 rebounds en 3,4 assists gemiddeld. Hij schoot zijn tweepunters tegen 50% en zijn driepunters tegen 38,5 %.

Adriaan van Bergen, manager Basketbal, betreurt het afscheid van Loesing: “Allereerst is het bijzonder jammer dat we afscheid van Brad hebben moeten nemen. Hij is een goede speler en misschien nog wel belangrijker, een goed mens. We zijn echter zeer tevreden dat we op zo’n korte termijn een hele goede vervanger hebben gevonden. J.T. Tiller komt uit een sterke Europese competitie en heeft dus al enige ervaring. Daarnaast stond hij tijdens zijn collegeperiode bekend om zijn verdedigende kwaliteiten. Daarmee paste hij goed in het profiel.” 

Artikel delen:

Reageer