Nazomerexpedities feestelijk afgesloten

Zwolle – Woensdagmiddag mochten 25 kinderen uit de wijken Diezerpoort en Aa-landen-Zuid mee op Expeditie Uiterwaard, een avontuurlijke  en gezonde struintocht in de Scheller- en Oldeneler Buitenwaarden. Daar deden de kinderen allerlei doe activiteiten, waaronder zelf rivieren laten stromen, muntthee maken, beversporen zoeken en trekvogels kijken.

expeditie.jpg 

De expedities worden sinds vorig jaar georganiseerd door Natuur en Milieu Overijssel en het Waterschap Groot Salland en worden aangeboden aan alle basisscholen in Zwolle. Kinderen maken zo kennis  met de ruige natuur van de uiterwaarden en krijgen tevens een goed beeld  van de veranderingen die in het kader van het plan Ruimte voor de Rivier plaatsvinden. Als feestelijke afsluiting van de reeks nazomerexpedities, werden deze kinderen en zes enthousiaste hulpouders samen met activiteitenbegeleiders van Travers Welzijn met de  ROVA-groenbus vervoerd.

Grote belangstelling onder scholen.

Na de zomervakantie hebben inmiddels ruim 230 leerlingen van Zwolse basisscholen de Uiterwaarden bezocht. De volgende Expedities vinden weer plaats vanaf 15 april 2014, wanneer het waterpeil het toestaat. Het concept Expeditie Uiterwaard is ontwikkeld door centrum voor Natuur en Milieu Educatie de Ulebelt in Deventer. 

 

Veiligheid voorop in Zwolle
De stad Zwolle is onherroepelijk verbonden met de IJssel. De karakteristieke rivier draagt bij aan de uitstraling van de entree van de sfeervolle Hanzestad. Bovendien is het rivierengebied een plek voor de Zwollenaar om te ontspannen en in de recreëren. Toch is de ligging aan de IJssel niet zonder gevaar. De rivier heeft extra ruimte nodig. Met Ruimte voor de Rivier Zwolle wordt de komende jaren hard gewerkt aan de veiligheid van de stad. Door ruim twee kilometer dijk zo’n 300 meter landinwaarts te verplaatsen en het aanleggen van extra ‘nevengeulen’ kunnen grotere hoeveelheden water veilig worden afgevoerd. Het Waterschap Groot Salland voert Ruimte voor de Rivier Zwolle uit. 

Artikel delen:

Reageer