Isala: innovaties bij hartklepoperaties

Zwolle – Als een hartklep vervangen moet worden, gebeurt dit meestal met een openhartoperatie. Maar sinds afgelopen jaar past Isala ook een nieuwe methode toe; via de liesslagader of kleine opening in de borstwand. Een behandeling die met name interessant kan zijn voor oudere mensen waarbij een openhartoperatie geen optie meer is.

isala.jpg

Het Hartlongcentrum van Isala is één van de hartcentra in Nederland die een vergunning heeft gekregen om deze nieuwe methode te mogen uitvoeren. De nieuwe methode is minder ingrijpend, sneller en het herstel duurt korter. Voordelen, nadelen en hoe worden u en uw familie hier op voorbereid? En waarom is die hartklep eigenlijk zo belangrijk? U hoort het tijdens deze lezing van de Publieksacademie op 14 oktober a.s. De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen bij theater Odeon De Spiegel via tel. (038) 428 82 88. De lezing is ook te volgen via live de webstream op www.isalapublieksacademie.nl Met #IPA13 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend.

Meer informatie: www.publieksacademie@isala.nl De sprekers van deze avond zijn George Brandon Bravo Bruinsma, thoraxchirurg en Arnoud van ’t Hof, cardioloog. Beide sprekers zijn werkzaam bij Isala. Voor de uitvoering van hartklepoperaties is nauwe samenwerking vereist tussen cardiologen en thoraxchirurgen. Beide artsen hebben dus elk hun eigen rol bij de uitvoering van deze operaties. Niet verwonderlijk dus dat zij gezamenlijk op het podium staan. Gezamenlijk leiden zij geïnteresseerden door de materie en gaan ze graag in op vragen.

Isala organiseert al weer voor het derde jaar de Isala Publieksacademie. Dit zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van Isala. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon De Spiegel, De Stentor, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank en Isala Academie.

Artikel delen:

Reageer