Informatieavond natuurgidsencursus IVN Zwolle

Zwolle – Op maandag 14 oktober organiseert IVN Zwolle een informatieavond over de Natuurgidsencursus die in januari 2014 van start gaat. De avond is bedoeld om aspirant-deelnemers kennis te laten maken met de aard en het doel van de Natuurgidsencursus. Daarnaast is er gelegenheid om kennis te maken met de docenten van het cursusteam en is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

De avond wordt gehouden op maandag 14 oktober van 20.00 – 22.00 uur in de Kruidwisch op de Nooterhof (Goertjesweg 5) in Zwolle. Vooraf aanmelden voor de informatieavond wordt op prijs gesteld. Dit kan via www.ivnzwolle.nl of door contact op te nemen met de coördinator van de cursus: Alfred van der Burgh. Hij is te bereiken via natuurgidsencursus@ivnzwolle.nl en op het telefoonnummer 06-51414548. Deelname aan de informatieavond is gratis en geheel vrijblijvend. Na de bijeenkomst start de inschrijving voor de cursus.


De Natuurgidsencursus van IVN Zwolle is bedoeld om mensen op te leiden tot gids op het gebied van natuur- en milieueducatie. In deze cursus van anderhalf jaar leren de deelnemers meer over hun eigen houding ten opzichte van de natuur en oefenen ze met vaardigheden en werkvormen om vervolgens andere mensen te kunnen stimuleren zelf de natuur te beleven, te onderzoeken en te beschermen. De cursus bestaat in totaal uit circa 45 bijeenkomsten verdeeld over de periode januari 2014 tot oktober 2015. De lessen zijn afwisselend op maandagavond en op zaterdagochtend. Enige basiskennis van natuur en milieu is vereist. Voor meer informatie over de natuurgidsencursus en de activiteiten van IVN, kijk op www.ivnzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer