De Zwolse VO-fietsroute van OOZ

Zwolle – De groep 8 leerlingen zijn bijna aan het einde van de basisschool gekomen. Het laatste jaar is een spannend jaar. Ze gaan een nieuwe school kiezen. Maar welke scholen voor voortgezet onderwijs zijn er eigenlijk? Waar staan die scholen? Hoe zien de schoolgebouwen er van buiten uit? Hoe ver is het fietsen? Deze eerste vragen worden beantwoord tijdens de Zwolse VO-fietsroute.

pr_foto_zwolse_vo-fietsroute.jpg 

Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio wil leerlingen van groep 8, en hun ouders, graag laten kennismaken met de Zwolse scholen voor openbaar voortgezet onderwijs.

Hiervoor is de Zwolse VO-fietsroute georganiseerd. De Zwolse VO-fietsroute is een èchte fietsroute, die ouders en leerlingen leidt langs onze Zwolse openbare VO scholen: – Thorbecke Scholengemeenschap, locatie mavo-havo-atheneum – Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro – Gymnasium Celeanum (+ nevenlocatie) – Van der Capellen scholengemeenschap Het Zwolse VO-fietsrouteboekje geeft belangrijke informatie! Er wordt in het speciale fietsrouteboekje informatie gegeven zodat duidelijk wordt wat er, in grote lijnen, op deze scholen aan onderwijs wordt geboden. In de rest van het schooljaar worden voorlichtingsavonden en Open Huizen georganiseerd. Dan kan er een kijkje in de scholen worden genomen en krijgen groep 8 leerlingen en ouders alle informatie die ze nodig hebben om een goede keuze te kunnen maken. De data van deze voorlichtingsavonden en Open Huizen staan in het boekje van de Zwolse VO-fietsroute. Dus ook voor wie de route niet fietst heeft deze routekaart een belangrijke informatieve waarde!

De Zwolse VO-fietsroute wordt als routekaart verspreid onder alle groep 8 leerlingen van de basisscholen van de Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. De routekaart is voor leerlingen en ouders buiten de organisatie te downloaden vanaf de site www.ooz.nl

Zaterdag 12 oktober 2013: Zwolse VO-fietsroutedag Ouders en kinderen kunnen de Zwolse VO-fietsroute rijden wanneer ze zelf willen, maar: Op zaterdag 12 oktober wordt er, tussen 11.00 uur en 15.00 uur, een Zwolse VO-fietsroutedag georganiseerd. Gezellig met z’n allen op de fiets! Bovendien zijn er deze dag mooie prijzen te winnen. Win een fiets of een avond naar de bioscoop met de hele groep 8! Wie de route op zaterdag 12 oktober fietst en meedoet aan de bijbehorende prijsvraag, maakt kans op mooie prijzen, zoals een nieuwe fiets, beschikbaar gesteld door Fietsspecialist Gait Rigter. En… de groep 8 waarvan het grootste deel de fietsroute fietst maakt kans op een avond naar de bioscoop met de hele groep! Ook het prijsvraagformulier staat downloadbaar op de site.

Artikel delen:

Reageer