Berkum ontvangt rivaal DETO

Zwolle – Berkum speelt op zaterdag 5 oktober op eigen terrein tegen DETO Twenterand, een ploeg die in de Hoofdklasse C op gelijke hoogte staat als de Zwollenaren en dus een directe concurrent is in de strijd om aansluiting te krijgen bij het ‘linker rijtje’. “Het wordt tijd dat we weer eens een goede wedstrijd op de mat leggen, want wat we de laatste tijd hebben laten zien was niet ‘des Berkums’. Er zijn wat jongens aan het terugkomen, dus we krijgen langzamerhand weer wat meer keus,” vindt Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Maar DETO zal een lastige tegenstander zijn. Er zijn daar nogal wat wisselingen geweest en tot nu toe lijkt het nog niet echt een eenheid, maar er zit veel individuele kwaliteit en ervaring in het team.”

DETO kwam vorig jaar uit in de Topklasse maar beleefde daar een dramatisch seizoen want de ploeg degradeerde met een totaal van slechts zeven punten uit 30 duels. Daarna ging er danig het mes in de Vriezenveense selectie: er verdwenen liefst 11 spelers en daar kwamen evenveel nieuwelingen voor in de plaats. Bij die nieuwkomers zaten de nodige spelers met ervaring in top- en hoofdklasse en ook in het betaalde voetbal. De terugkeer in de hoofdklasse was echter nog niet naar wens want DETO heeft tot nu toe, net als Berkum overigens, nog maar één keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld en twee keer verloren. Bovendien wisten de Tukkers in die vier wedstrijden nog maar één keer te scoren. Dat probleem speelde DETO vorige week parten in de thuiswedstrijd tegen VVOG die in 0-0 eindigde.

In de eerste minuten kregen beide ploegen mogelijkheden maar daarna domineerde DETO steeds meer. Vooral in de slotfase kreeg de thuisclub flinke kansen maar die werden niet benut door verkeerde keuzes en door domme pech, zoals bij een kopbal van Stef van der Velden die via de VVOG-keeper, lat en paal het veld weer in caramboleerde. DETO-trainer Michel van Oostrum, eerder drie seizoenen aan het roer bij Berkum, was dan ook danig uit zijn humeur. “Het is onvoorstelbaar dat we in deze wedstrijd maar één punt hebben. We hebben veel kansen gecreëerd en de tegenstander is in de tweede helft maar één keer over de middellijn geweest,” aldus de coach in een interview.

Ook Berkum was ontevreden over de verrichtingen in de laatste wedstrijd toen bij Drachtster Boys met 1-0 werd verloren. De Zwollenaren creëerden toen in de eerste helft geen kansen en dat werd in het tweede bedrijf wel wat beter maar toch slaagden ze er niet in de verdedigingsmuur voor het Friese doel te verslaan. Dat zal dus beter moeten in de thuiswedstrijd tegen DETO Twenterand, waarbij voor beide ploegen aansluiting bij de middenmoot op het spel staat. Er wordt zaterdag op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur afgetrapt en het duel staat onder leiding van scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart.

Artikel delen:

Reageer