Kids uit Zwolle kunnen nu ook ‘sportproeven’

Zwolle – Zwolle heeft er een nieuw sportief concept bij: ‘sportproeven’. ‘Met het concept ‘sportproeven’ kunnen kids een aantal weken met een vereniging of organisatie meedoen om te zien of ze de sport leuk vinden. Er is geen lidmaatschapsverplichting, en kinderen hoeven geen materiaal aan te schaffen. Ouders vinden het soms lastig om te zien welke sport het beste bij hun kind past, en het ‘sportproeven’ is een hele laagdrempelige manier voor kinderen om kennis te maken met verschillende sporten’, legt Riëtte Mulder van Go-Kids uit, de initiatiefnemers van het sportproeven.

 

kind_aan_het_klimmen.jpg 

 

In afstemming met SportService Zwolle heeft Go-Kids een platform  gecreëerd waar aan de ene kant de sportclubs zich kunnen aanmelden voor het aanbieden van hun sport, en aan de andere kant kunnen ouders hun kind aanmelden om een sport te ‘proeven’.  Vraag en aanbod komen bij het sportproeven samen en bovendien kan het kind  ook sporten kiezen die normaliter niet zo snel voor de hand zouden liggen, zoals bijvoorbeeld schermen, klimmen of rugby. ‘Wij zijn het platform waar ouders kindvriendelijke activiteiten kunnen vinden’, legt Riëtte verder uit. ‘Het is onze missie om zowel sport als cultuur makkelijker bereikbaar te maken voor ouders met kids, en dit is hier een uitvoering van. “Vooral kinderen tussen de 5 en 8 jaar lopen veelal te zoeken naar wat ze leuk vinden, en waar hun talenten liggen’. Wij proberen ze met het sportproeven hierin te ontzorgen en iets extra’s te bieden naast de bestaande activiteitenprogramma’s.’

1 euro per kind gaat naar het Jeugdsportfonds

Van de bijdrage voor het sportproeven gaat 1 euro per deelnemer naar het Jeugdsportfonds. Op die manier probeert Go-Kids het sporten toegankelijk te maken voor alle kids in Zwolle. Van dit geld kunnen ook deze kids meedoen en bovendien is het sportproeven een voordelige manier om kennis te maken met verschillende sporten.

 

Het thema van de kinderboekenweek is ‘Klaar voor de Start’, en dat is het Sportproeven ook. De eerste periode zal na de herfstvakantie van start gaan en duurt max. 8 weken. Inschrijven is vanaf heden mogelijk. Volgende periodes worden tussen de schoolvakanties in aangeboden.

Meer informatie: www.go-kids.nl/sportproeven

Artikel delen:

Reageer