11-jarige Tom zet ouderen in het zonnetje

Zwolle – Als het aan Tom van Munster ligt worden op woensdag 9 oktober zoveel mogelijk ouderen van woonzorgcentrum Westenhage in het zonnetje gezet. Tom komt al regelmatig in het centrum omdat zijn oma daar woont. Volgens hem zijn ouderen soms eenzaam en hebben ze vaak last van lichamelijke klachten. Er worden wel eens activiteiten vanuit het Westenhage georganiseerd, maar meestal doet maar een klein vast groepje ouderen hier aan mee. Tom wil dat zoveel mogelijk ouderen aan zijn oud-Hollandse middag meedoen.

 

Onder het motto: doe iets voor een ander, feestje voor jezelf! moedigt Ik Ben Geweldig jongeren uit heel Nederland aan om de plannen waar ze mee rond lopen ook echt uit te voeren. Via de website www.ikbengeweldig.nl kunnen zij hun ideeën indienen om iets goeds voor een ander te doen. Ook kunnen ze tot maximaal €1000,- aanvragen voor de uitvoering ervan. In die laatste fase staat er eventueel een Geweldige Coach voor de jongeren klaar die ze ondersteunt bij het uitvoeren van hun idee. De coach komt bij hen uit de buurt en geeft ze tips, of spart met ze; net waar zij behoefte aan hebben. Ik Ben Geweldig is een initiatief van NJR en VSBfonds.

 

 

 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Hee Tom,
    geweldig dat je je inzet, mooie aanvulling op het welzijnsprogramma in Westenhage! Supertof! En uit onze mailwisseling heb ik echt nooit gedacht dat je (al) 11 jaar bent. 😀

    Complimenten, zo zie je maar wat er voor moois kan ontstaan wanneer jong & oud verbinden. Op de naar de 9e!


    Maak melding

Reageer