Hoogste punt Windesheimbad

Zwolle – Het Windesheimbad heeft zijn hoogste punt bereikt. Dit werd vanmiddag 3 oktober gevierd met het hijsen van de Windesheimvlag door Jan Willem Meinsma, collegelid van Windesheim en Gerrit Piek, wethouder Sport van de gemeente Zwolle. Studenten en medewerkers van de sportopleidingen lieten met een spectaculair stukje acrobatiek zien welke sporten er ondergebracht gaan worden in het nieuwe gebouw. Het sportcomplex op de campus huisvest naast het zwembad namelijk ook een judozaal, fitnesszaal, klimmuur en behandelcentrum.

 

zwembad.jpg 

 

Het nieuwe zwembad biedt in de toekomst ruimte aan twee instructiebaden (25 x 12,5 meter en 20 x 10 meter) en een therapiebad (15 x 10 meter). Het bad heeft niet alleen een onderwijsfunctie, maar wordt ook opengesteld voor doelgroep-, instructie-, school- en banenzwemmen. Bijzonder is het therapiebad, dat naast het onderwijs en onderzoek van de hogeschool ook zwemscholen, gezondheidsinstellingen en fysiotherapiepraktijken in de regio zal faciliteren. Het Windesheimbad wordt naar verwachting in de zomer van 2014 opgeleverd.

Onderdeel masterplan 
Het nieuwe sportcomplex staat naast gebouw-X, dat in 2011 is verkozen tot gebouw van het jaar door de Bond van Nederlandse Architecten. Het is het eerste gebouw uit het masterplan voor de Campus. Het ‘Masterplan Campus Windesheim’ beschrijft de plannen voor huisvesting, landschapsontwerp, technische infrastructuur, verkeerscirculatie en ontsluiting van de campus. Beide gebouwen zijn een ontwerp van architectenbureau Broek Bakema uit Rotterdam. BAM Utiliteitsbouw regio Oost is verantwoordelijk voor de uitvoering en zorgt voor de oplevering van het project.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer