Duurzaam Zwolle laat zich zien op 10 – 10!

Zwolle – Donderdag 10 oktober is het in heel Nederland de Dag van de Duurzaamheid. Uiteraard doet ook Zwolle mee, want Zwolle maakt werk van duurzaamheid! Verspreid in de stad zijn deze dag voor jong en oud diverse duurzame en leuke activiteiten te bezoeken.

Zowel inwoners van Zwolle als ondernemers en overheden laten op de Dag van de Duurzaamheid zien hoe zij werken aan een duurzame samenleving. Zo willen zij u enthousiast maken om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Er is dan ook van alles te doen! Begin de dag met een actieve Tai Chi workshop in de Nooterhof. Bezoek de Overijsselse Energiebus, die langs diverse wijken in Zwolle rijdt, en laat u informeren over energiebesparende maatregelen en zonnepanelen. Neem uw kinderen mee naar de activiteiten in Dieze-Oost! Hier mogen zij hun eigen appelsap maken en knutselen, terwijl ze met schmink veranderen in echte piraten, vlinders en lieveheersbeestjes.

Bezoek het EcoNexishuis  en de Ravelijnstraat voor inspiratie over energiezuinig wonen en sluit de dag af met een  actieve steptocht door de natuur of bezoek het ‘DuurSaam Café XXL’ in het Stedelijk Museum. Hier kunt u genieten van een (ecologisch) hapje of drankje en een interactief programma over energie, leefstijl, voeding en wonen, terwijl de Soulclap DJ’s sfeervolle muziek verzorgen. Diverse partijen presenteren hier hun duurzame initiatieven. 

 

Dit is nog maar een greep van alle activiteiten die er in Zwolle plaatsvinden op de Dag van de Duurzaamheid. Kijk voor het hele programma en alle locaties op www.duurzaamzwolle.nl/dvdd

Artikel delen:

Reageer