Cursus ‘Lekker in je lijf’ voor meisjes

Zwolle – Veel meisjes in de middelbare schoolleeftijd voelen zich onzeker en zijn veel met hun uiterlijk en hun gewicht bezig. Speciaal voor deze meisjes start Mindfit, onderdeel van de Dimence-groep, op dinsdagavond 29 oktober 2013 de cursus ‘Lekker in je lijf’.

 

De cursus is bedoeld voor meisjes tussen de 13 en 20 jaar en bestaat uit acht bijeenkomsten en vindt plaats in het Dimence-gebouw aan de Burg. Roelenweg 9 te Zwolle. De kennismakingsgesprekken zijn in de derde en vierde week van oktober. In de groep leren de meisjes manieren om zich wat lekkerder in hun lijf te voelen. Sommige meisjes dreigen vast te lopen in hun onzekerheid. Ze zijn constant met hun uiterlijk en hun gewicht bezig en voelen zich nooit ‘lekker in hun lijf’. Het denken hieraan is voor hen bijna een dagtaak. Daardoor kunnen eetproblemen (te weinig of teveel), overmatig lijnen, faalangst, sombere buien of slaapproblemen ontstaan. Ze vinden vaak dat ze ‘er niet uitzien’, ze voelen zich eenzaam en hebben het idee dat niemand ze begrijpt.

De bijeenkomsten

In de groep treffen meisjes elkaar die in vergelijkbare situaties zitten. Elke bijeenkomst bestaat uit een doe- en praatgedeelte. Verschillende onderwerpen komen aan bod: zelfbeeld (hoe kijk je tegen jezelf aan), goed voor jezelf zorgen, eten en lijnen, vriendschappen, zelfvertrouwen, gevoelens, voor jezelf opkomen, grenzen aangeven en de toekomst. Door in de cursus met andere meisjes te praten over waar ze tegenaan lopen, kunnen ze makkelijker herkennen wat er aan de hand is. Ze leren op een andere manier omgaan met eventuele problemen. Samen met deze onderwerpen bezig zijn, kan de meisjes helpen om zich weer wat ‘lekkerder in hun lijf’ te voelen.

 

Informatie

Kijk op www.mindfit.nl voor meer informatie over de groepen. Wil je je aanmelden, neem dan contact op met het secretariaat van Mindfit, telefoonnummer 038 4692 608 of via zwolle@mindfit.nl.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Eigenlijk te gek voor woorden dat Dimence hier mee bezig moet zijn. Ik waardeer hun verantwoordelijkheidsbesef wel degelijk, maar dat we het als maatschappijzo ver laten komen, is natuurlijk absurd. Elke dag wordt menn dood gegooid reclames voor volstrekt onnodige hier-wordt-je-misschien-toch-nog-mooi-van-meuk van oil of olaz, met botox-gewoontes van bn’ers en met een loops repelende rihanna en miley Cyrus denken taboedoorbrekend te zijn. Kan me voorstellen dat meisjes niet meer weten waar het werkelijk over gaat…


    Maak melding

Reageer