Windesheim actief bij Dag van de Duurzaamheid

Zwolle – Tijdens de ´Dag van de Duurzaamheid´ op 10 oktober bruist het in heel Nederland van de duurzame activiteiten. Ook op Windesheim gebeurt van alles. Zo is de kennisinstelling op ‘10/10’ gastheer van een duurzame bedrijvenmarkt met verschillende biologische hapjes op en rondom de centrale hal in gebouw C op de Campus 2 in Zwolle.

Iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid in de breedste zin des woords is volgende week donderdag vanaf 10.00 uur van harte welkom bij Windesheim. Lid van het College van Bestuur van Windesheim Jan Willem Meinsma, Godelieve Wijffels (directeur Natuur en Milieu Overijssel) en Hans Groenhuis (directeur ROVA en entrepreneur in Residence van Windesheim) geven om 12.30 uur een presentatie in het Atrium. Maar er is meer. Op het centrale plein van de Campus 2 in Zwolle staat tussen 11.00 en 12.30 uur de Energiebus van Verbeter & Bespaar. Het Windesheim Honours College (WHC) verzorgt met ROVA een masterclass Sustainable Solutions voor een groep Zwolse havisten.

 

Op de bedrijvenmarkt presenteren elf ondernemingen hun visie op en invulling van duurzaamheid aan studenten, medewerkers en andere geïnteresseerden. Van slimme afvalverwerking tot duurzame schoonmaak en van biologische catering tot verantwoorde tapijten. Het is er allemaal op de duurzame bedrijvenmarkt. Maar hoe divers ook, de ondernemingen op de bedrijvenmarkt hebben één gemene deler: ze gaan te werk met oog voor hun omgeving. De bedrijvenmarkt duurt van 10.00 tot 14.00 uur. Er zijn ook allerlei duurzame hapjes aanwezig. De deelnemende bedrijven zijn ISS-catering, Van Gansewinkel, DWA, Breman, Morrenhof Jansen, ISS afval, Hago schoonmaak, Unica, Dion, Interface en Nooter.

 

‘s Avonds is Windesheim ook actief op 10/10. Windesheim in Dialoog en de Milieuraad Zwolle houden dan een dialoog over Zwolle Energieneutraal in 2050 en implicaties voor de ruimtelijke kwaliteit in het DuurSaam Café XXL van het Stedelijk Museum.

 

De ontwikkeling van een duurzame samenleving is misschien wel de grootste uitdaging van de 21ste eeuw. Windesheim neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om hier een actieve bijdrage aan te leveren. Door duurzaam handelende professionals op te leiden, kennis te delen en door zelf het goede voorbeeld te geven en te inspireren. Op de Dag van de Duurzaamheid laat Windesheim dat graag zien. Niet alleen aan studenten en medewerkers, maar ook aan de omgeving en bedrijven in de regio.

 

Duurzaamheid blijft natuurlijk niet beperkt tot één dag in oktober. Ook is het meer dan alleen oog voor het milieu en je omgeving. Om duurzaamheid ook na 10 oktober op de agenda te houden, heeft Windesheim gekozen voor vier thema’s. Deze thema’s zijn Gezonde voeding, Energieverbruik op de Campus, Duurzame buitenlandprojecten van Windesheim en Inzameling van gescheiden afval. Windesheim plaatst de activiteiten van 10 oktober zo in een breder perspectief.

Artikel delen:

Reageer