Groen jubileum stedenband Zwolle-Lünen

Zwolle – Op zaterdag 19 oktober wordt het 50-jarig jubileum van de stedenband tussen Zwolle en Lünen gevierd. GroenLinks Zwolle en Die Grünen uit onze Duitse partnerstad organiseren workshops over duurzaamheid en een minisymposium met Europarlementariër Bas Eickhout van de European Green Party. Om de stedenband te bekrachtigen wordt een herdenkingsboom geplant.

 

zwolle-lunen.jpeg 

 

Het programma van de speciale jubileumdag start om 11.00 uur in het gebouw van de Statenzaal en de Openbare Bibliotheek aan de Diezerstraat met een aantal workshops op het gebied van duurzaam­heid. De workshops gaan over uiteenlopende onderwerpen als energiebesparing, auto-delen, Ecodorp Zwolle, voedselverspilling, lokale energieopwekking, een repair café en duurzaam wonen. De voorinschrijving voor deelname aan de workshops verloopt via de kalender op de website van de Openbare Bibliotheek.

Middagprogramma: minisymposium

’s Middags is er in de Statenzaal een minisymposium rond het thema Zwolle – Lünen in een duurzaam Europa. Hoofdgast is Europarlementariër Bas Eickhout. Zijn inleiding vanuit Europees perspectief wordt aangevuld door coferenten uit Zwolle (Michel Pauluis van de gemeente Zwolle) en Lünen. In een forumdiscussie krijgen deelnemers aan het minisymposium de gelegenheid om met de inleiders in gesprek te gaan. Iedereen kan in zijn eigen taal (Nederlands, Duits) aan het gesprek deelnemen. Desgewenst kan ook Engels worden gebruikt. Pianist Maarten Voortman zorgt voor de muzikale omlijsting van het programma.

Het volledige programma is te vinden op de website www.groenlinkszwolle.nl

Slotceremonie
De dag wordt afgesloten met het planten van een herinneringsboom op het Van Nahuysplein. Daar staat ook een boom ter herinnering aan het 40-jarig jubileum van de stedenband. De ceremonie wordt luister bijgezet door de Firma Weijland.

Artikel delen:

Reageer