Nieuwe docenten bij Dubbelgreep

Zwolle – Docentencollectief Dubbelgreep is het nieuwe seizoen gestart met twee nieuwe docenten: Afke Wiersma komt naast, Annelien Bolhuis, Philine Coops, Paula Hopster en Jisk Lieftink de sectie piano versterken, Christina Delorme richt  zich als zangdocente vooral op de geïnteresseerden in lichte muziek (pop/gospel/jazz). Zij is de tweede zangdocente naast Maria Bloem-Dette die zich meer richt op klassieke zang en musical.

Afke is in 2002 afgestudeerd voor 1e fase, docerend musicus (DM) en werd  toegelaten tot de opleiding 2e fase, uitvoerend musicus (UM). In 2004 toerde Afke als solist met het MSO-Enschede door Spanje met het pianoconcert van Edvard Grieg. Het werk werd op drie locaties uitgevoerd, waaronder in het Auditorio de Zaragoza. In Enschede heeft ze 2 keer met dit orkest opgetreden met als resultaat haar 2e fase UM diploma. Afke is een gedreven docent die dit enthousiasme probeert over te brengen op leerlingen en is daarnaast altijd bezig met het bedenken en vernieuwen van lesmethodes. Naast haar werkzaamheden als docente is Afke actief als uitvoerend pianist. Met haar trio ‘Nova Komenko’ (klarinet, cello, piano) en pianoduo ‘Wiersma & Coops’ verzorgt ze optredens door heel Nederland.

Christina heeft veel koor- en klein ensemble ervaring. Zij nam deel aan verschillende grotere koren, zoals het Bachkoor Holland o.l.v. Daniël Reuss en Charles de Wolff, met wie zij tevens een aantal soloconcerten gaf.. Sinds haar afstuderen heeft Christina haar eigen lespraktijk opgebouwd in Zwolle. Zij is tevens in de laatste fase van de opleiding tot Certified Master Teacher in Estill Voice Training (EVT), o.l.v. Alberto ter Doest. Christina over EVT: “Het volgen van deze opleiding en de inhoud van de EVT methode heeft mij niet alleen een betere zangeres gemaakt, maar ook mijn lespraktijk radicaal veranderd. Door deze methode ben ik een allround docent geworden, wat mij in staat stelt om zowel klassieke als lichte muziek zangers te bedienen. 

 

Dubbelgreep is al bijna 25 jaar actief in Zwolle en bestaat uit een groep van 22 (gediplomeerde) muziekdocenten. Het muziekonderwijs bestaat uit individuele lessen, maar er wordt regelmatig samengespeeld. Dubbelgreep biedt kwalitatief goed muziekonderwijs voor volwassenen en kinderen, zowel instrumentale lessen, als zanglessen zijn mogelijk, in alle gewenste stijlen. Er wordt gewerkt zonder wachtlijsten. Instromen kan gedurende het gehele jaar, al dan niet na een (gratis) kennismakingsles. Neem gerust een kijkje op onze vernieuwde website  www.dubbelgreep.nl of bel 038 2302084.

Artikel delen:

Reageer