Kinderen in Zwolle rennen voor UNICEF

Zwolle – Op 11 oktober doen veel kinderen in Zwolle mee aan de UNICEF Loop. De kinderen rennen rondjes en worden per rondje of voor een totaalbedrag gesponsord door familie, buren en kennissen.

 

In Zwolle gaan de kinderen weer de benen uit het lijf lopen tijdens de jaarlijkse Unicefloop. De deelnemende kinderen zijn leerlingen van acht verschillende scholen in Zwolle. Het evenement vindt plaats op het Park Weezenlanden In Zwolle. Er is een parcours voor de kleintjes en voor de oudere groepen uitgezet. Er is muziek, verzorgt door www.dsa-avl.nl, en voor de kinderen aan het eind een traktatie.

Campagne ‘We gaan voor 0’

 

Iedere dag sterven er 19.000 kinderen aan oorzaken die makkelijk te voorkomen zijn. Zoals diarree, longontsteking, mazelen en malaria. UNICEF vindt dit onacceptabel. Elk kind dat sterft is er één te veel. Daarom gaat UNICEF voor 0. Meer informatie over deze campagne is te vinden op www.unicef.nl.

 

UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft hulpprogramma’s in circa 155 landen en komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Met als motto ‘Unite for Children’ geeft UNICEF Nederland voorlichting over dit werk en werft daar fondsen voor. Daarnaast lobbyt UNICEF Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Artikel delen: