Berkum verliest van concurrent DETO

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen directe concurrent DETO Twenterand verloren. De uitslag 1-2 voor de gasten uit Vriezenveen. Het Berkumer doelpunt kwam op naam van Chris v.d. Meulen. De eerste helft was voor DETO. Het liep dan ook moeiteloos uit naar een 0-2 voorsprong via doelpunten van V.d. Velden en Reekers. In de tweede helft kon Berkum nog iets terugdoen, maar dat was niet genoeg voor een punt. Door de winst gaat DETO vv Berkum voorbij in de Hoofdklasse C. Het rechterrijtje is waar Berkum momenteel thuishoort, en het moet daardoor oppassen niet in de onderste regionen terecht te komen.

ber-deto-1.jpg 

“We hadden vandaag een punt verdiend,” vond Berkum-trainer Roeland ten Berge. ”We misten in de beginfase een honderdprocentkans en maakten pas laat de 1-2. Op het einde kregen we een aantal goede kansen maar het lukte nét niet. Ik vind dat we beter hebben gevoetbald dan in de vorige wedstrijden maar we hebben te weinig gecreëerd.” Coach Michel van Oostrum van DETO was van mening dat zijn ploeg het voor rust prima had gedaan maar daarna een stuk minder. “We hebben een matige tweede helft gespeeld, toen zijn we niet goed omgegaan met de kansen. Na de 1-2 had het ook maar zo 2-2 kunnen worden,” aldus de winnende oefenmeester. 

ber-deto-3.jpg

ber-deto-2.jpg 

ber-deto-4.jpg

Plaagstootjes
Beide ploegen gingen aftastend van start, waarbij de eerste plaagstootjes van DETO-kant kwamen. Zo moest Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis in actie komen om een hard afstandsschot van John Fraterman te keren en plukte hij even later een volley van de goed opkomende back Stef Lamberink net onder de lat weg. In dezelfde minuut kreeg Berkum een kapitale kans op de openingstreffer toen een goede combinatie uitmondde in een schot van Frank Hoolsema. De bal belandde echter op de lat boven DETO-keeper Johannes Yarbug en uit de rebound ging de inzet van Karim Chengachi over het doel.

Na krap een half uur ging het mis voor de thuisclub. Na een ingooi zette Fraterman voor waarbij het leek of de bal van richting werd veranderd. Dat zorgde er voor dat Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis onder de voorzet door ging en Stef van der Velden kort voor de doellijn alleen nog maar binnen hoefde te knikken: 0-1. Even daarna werd de misère voor de Zwollenaren nog wat groter na balverlies in de middencirkel. DETO-verdediger Peter Reekers pikte de bal op, kon met een aantal passeeracties het halve veld oversteken en schoot onberispelijk de 0-2 binnen.

Meer druk
Na rust verscheen er een ander Berkum binnen de lijnen want de thuisclub zette direct meer druk. Al na enkele minuten leverde de opgekomen rechtsback Jerrol Poot een vlammend schot af dat echter naast werd getikt door doelman Yarbug en even later kreeg de DETO-keeper nog nét de vingertoppen achter een inzet van Karim Chengachi.

Nadat de invallers Tom Prümers en Appie Altunbas hadden verzuimd om DETO op grotere voorsprong te zetten kwam Berkum in de slotfase sterk terug. In de 84e minuut zorgde dat voor de aansluitingstreffer toen Chris van der Meulen goed uithaalde en de 1-2 liet aantekenen. Dat was het sein voor een massaal slotoffensief van Berkum-kant waarbij DETO een paar keer door het oog van de naald kroop. Zo ging een vrije trap van Ruud Wellenberg rakelings naast en belandde een bikkelhard schot van Dirk Muis vlak voor het DETO-doel op het hoofd van Jerry van Staa. Die stortte groggy ter aarde en houdt waarschijnlijk wel een dagje hoofdpijn over aan die actie, maar hij zorgde er zo wel voor dat zijn ploeg de drie punten vast kon houden.

Berkum heeft zo kostbare punten verspeeld aan een directe concurrent al zijn de onderlinge verschillen in puntenaantallen in de Hoofdklasse C nog gering. Volgende week wacht de Zwollenaren de niet geringe taak om bij streekgenoot  Staphorst de weg naar boven in te slaan.

Berkum–DETO Twenterand, 5 oktober 2013

Eindstand: 1-2 (0-2)

Doelpunten: 29. Stef van der Velden (0-1), 37. Peter Reekers (0-2), 84. Chris van der Meulen (1-2)

Gele kaarten: Kees Dorgelo (Berkum), Lesley Nahrwold, Tom Prümers (DETO Twenterand)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman (89. Jeffrey Pohowainjaan), Kees Dorgelo (75. Youp Kok), Dirk Muis, Jerrol Poot, Ruud Wellenberg, Frank Hoolsema (89. Arjen Westrik), Pascal Diender, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Karim Chengachi

Opstelling DETO Twenterand: Johannes Yarbug, Serginho Babb, Wybe Kram, Peter Reekers, Stef Lamberink, Jerry van Staa, Qays Shayesteh, John Fraterman (61. Tom Prümers), Stef van der Velden (90+4. Robin Smits), Edwin Landeweerd, Lesley Nahrwold (77. Appie Altunbas).
 
Door : Th. Kölker 
 
ber-deto-5.jpg
 
ber-deto-6.jpg 
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Mee eens, Joppuh. Dat het niet zo eenvoudig is zie je aan de voetbalverslagen van de andere clubs.
    Waar blijft trouwens het verslag van EDO-Storica?

Reageer