WVF pakt nuttige punten bij HZVV

Zwolle – Zaterdagmiddag trad vv WVF aan op het sportpark in Hoogeveen. Het voorwoord van ”De Rood Witten” vermeldde dat seizoen 1988-1989 voor het laatst in competitieverband tegen elkaar was uitgekomen. Scheidsrechter Paarhuis  had vanmiddag de leiding en naderhand bleek dat hij zijn stempel op de wedstrijd drukte.

WVF wenst voort te borduren op vorige week en deed direct van zich spreken  via Hessel  Berends die goed reageerde op een pass van Jeroen van Brummen. Zijn te zachte inzet was geen probleem voor keeper Streutker. Na ongeveer 10 minuten  ontstond er een scrimmage voor het doel van Mike te Wiele en werd er druk geappelleerd voor hands. Gaandeweg kwamen de passes beter aan en bleek Hessel opnieuw een kwelgeest voor zijn directe tegenstander. Daarnaast waren de vrije trappen van Richard Bouwmeester en Rob Meijerink gevaarlijk. Nadat Sybren een hoofdblessure opliep was het kort daarna Hessel  Berends die de score opende met een prachtige knal in de linkerbovenhoek, als bekroning van een  goede combinatie met Richard. Zeker verdiend op dat moment in de wedstrijd. Na kansen voor Lennart Bril en een afstandsschot van de gastheren had Hessel het weer voor elkaar: zijn tegenstander Leepel werd gewisseld voor Spijker. Zelf kreeg hij te maken met Breukelman na enkele omzettingen. Toch bleef WVF gevaarlijker en met een beetje effectiviteit had de ruststand  nog een beter aanzien gehad.

Begeleider Erik Albers kwam vroegtijdig terug uit de kleedkamer: hij gaf aan dat de catacomben nogal gevuld werd met het stemgeluid van trainer Meppelink van HZVV!  Hoe het ook zij, het leek voor de gastheren de bekende medicijn want er stond een heel  gemotiveerd en karaktervol HZVV in het veld. Het was nu ook Mike te Wiele die regelmatig handelend moest optreden. Daarnaast bleek hij vanmiddag ook het nodige keepersgeluk mee te hebben genomen want hij “keek “ na 10 minuten een vrije trap op de buitenkant van de staander. HZVV kwam tot behoorlijke aanvallen en onze verdediging kon aan de bak. Marthijn van de Steege ontving geel voor een te hoog geheven been.

Dezelfde Marthijn was kort daarop gevaarlijk met 2 inzetten uit een voorzet van Richard Bouwmeester. Helaas teruggefloten i.v.m. buitenspel. Het laatste half uur bracht een krampachtig aanvallend HZVV. Hans Kamping ontving geel voor een vrij onschuldige overtreding. Kort daarop trok Paarhuis direct rood voor Korf wegens het onderuit schoffelen van Jeroen van Brummen. Het werd allemaal wat moeizamer en WVF wist maar matig in balbezit te blijven om de man meer situatie uit te buiten. Bas Bouwhuis kwam voor de leeg gespeelde Mark Peppelenbos. Hij was het die de beste kans kreeg op een vroege beslissing maar zijn harde schot ging net naast. Het werd rommelig en geforceerd. HZVV-er  Reza Hosseini en  WVF-ers  Hessel  Berends en Jeroen van Brummen ontvingen geel.  Hessel  reageerde op het feit dat hij werd afgefloten terwijl hij beslist niet buitenspel stond.

De trainer Karlo Meppelink ontving ook de rode kaart wegens opmerkingen op de leiding.
Na  2 corners van HZVV kwam een snelle uitval die eiondigde bij Lennart Bril. Zijn shirt werd gestest door tegenstander Blokzijl die ook geel kreeg en belangrijker… en  strafschof. Het was Rob Meijerink die dit buitenkansje prima benutte 0-2.
Direct hierop volgde het eindsignaal van Paarhuis. Geen extra tijd terwijl dit snel enkele minuten moesten zijn. .. Waarschijnlijk bedacht hij zich dat hem nog enig papieren nawerk stond te wachten.

Zoals gezegd moeizaam 3 punten en misschien op basis van de 2e helft iets te veel. Mag het ook een keer mee zitten? Vorig jaar kan ik me dergelijke meevallers niet heugen en was het vaak net niet de 3 punten. Een mooie serie die hopelijk volgende week een vervolg krijgt op de Weidesteen  tegen AVW ’66.

Bert Kamerman

Karakteristieken:

HZVV  – WVF 0-2 (0-1).

 

Score verloop: 35: 0-1 Hessel Berends  45: Rob Meijerink (P)

Gele kaart: 

WVF: Marthijn v/d Steege, Hans Kamping, Hessel Berends, Jeroen van Brummen
HZVV: Romano Djababoe,  Reza Hosseini, Dennis Blokzijl

Rode kaart :  HZVV ers  Stefan Korf en trainer Meppelink

 

Toeschouwers: 250

 

Scheidsrechter: M.G. Paarhuis.

 

Opstelling WVF: Mike te Wiele, Dion Reijnen, Marthijn v/d Steege, Sybren Poppen, Hans Kamping (87 Robert Stals), Rob Meijerink, Richard Bouwmeester, Mark Peppelenbos(75 Bas Bouwhuis), Lennart Bril, Hessel Berends, Jeroen van Brummen).

Opstelling HZVV: Streutker, Leepel, (Spijker),Breukelman, Blokzijl, Korf, Kleine, S. Benjamins,(L Benjamins), de Jonge, Hartman, Akkerman,  Djababoe (Hosseini).

Door: B. Kamerman 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Correctie; de rode kaart was voor de materiaalman van hzvv. Trainer bleef de hele tweede helft rustig. Scheidsrechter speelde inderdaad zijn eigen wedstrijd.


    Maak melding

Reageer