Be Quick blijft koploper

Zwolle – Dertien punten uit vijf wedstrijden of dertien punten uit vijftien wedstrijden: dat is een enorm verschil. Het geeft nog eens aan dat Be Quick dit jaar veel beter gestart is dan vorig jaar. Op zaterdag werd ook Olympia ’28 opzij gezet.

Be Quick begint ronduit flitsend in de wedstrijd tegen Olympia ’28 uit Hasselt. Na drie minuten raakt Aron Tempelman de lat na een goede actie van Sander Aarten. Nauwelijks drie minuten later is het Sander Aarten die de bal na een fraaie steekpass van Cas Duiker op de paal schiet. Enkele minuten later gaat Aarten alleen op de keeper af, maar laat zich de bal van de voet plukken. Daarbij ziet hij ook een vrijstaande medespeler over het hoofd. Olympia komt handen en voeten tekort in de openingsfase, maar  komt tot ieders verrassing toch op voorsprong. Na een miscommunicatie tussen Jeroen Horstman en René Oosterhof komt de bal voor de voeten van Maurice van Raalte en die tekent in de 13e minuut verrassend voor het Hasselter openingsdoelpunt: 0-1.

Hoewel Frank Oosterhof de bal in de 13e minuut op de lat schiet, krijgen de Hasselters toch wat vertrouwen in de verrichtingen op ons sportpark. De wedstrijd krijgt een wat ander aanzien met wat minder overwicht van roodzwarte kant. Desondanks krijgt Be Quick in de 24e minuut de uitgelezen mogelijkheid om de zaak recht te trekken. Na een overtreding op Sander Aarten gaat de bal op de stip. Verrassend is het dat Rik Reuvekamp de penalty opeist, hoewel hij op dat moment niet de logische man daarvoor is. Zijn inzet is uiteindelijk te  zwak en de stand blijft ongewijzigd.

Voor de rust weet Be Quick de zaak toch nog in evenwicht te brengen. Een voorzet van Frank Oosterhof wordt door Aron Tempelman knap binnengekopt: 1-1.

Na de rust probeert Be Quick snel op voorsprong te komen. Een mooie aanval via Bas Buimer en Aron Tempelman bezorgt Sander Aarten een uitstekende kans, maar hij komt niet tot scoren. Een minuut later zit het wel mee als Cas Duiker druk zet op de Hasselter verdediging. Dit levert een eigen doelpunt op, want de bal wordt over de eigen doelman in het doel gewerkt: 2-1.

Talha Özen deelt in de 60e minuut de genadeklap uit door een vrije trap binnen te schieten. Met deze 3-1 is de wedstrijd gelopen. Bij Olympia vallen grote gaten in de ploeg, maar Be Quick speelt slordig en gaat niet goed om met de ruimte. De doorzettende Wim Nijburg schiet de bal in de 90e minuut nog in het dak van het doel en daarmee staat de eindstand op het scorebord: 4-1.

Door de overwinning blijft Be Quick bovenaan staan. Volgende week treft het Hulzense Boys dat op een zesde plek staat. Wordt die wedstrijd ook gewonnen, dan kan de ploeg serieus aan een hoge klassering gaan denken dit seizoen.

Door: Gerco Grevers 

Artikel delen:

Reageer