Aanrijding en aanhouding Willemsvaart Zwolle

Zwolle – Op zondagmiddag 6 oktober heeft er rond 16.35 een aanrijding plaatgevonden tussen een personenauto en een motorrijder op de Willemskade ter hoogte van de kruising met de Westerlaan.

06-10-2013_aanrijdingwillemsvaart01.jpg 

Bij de aanrijding is de motorrijder achterop de personenauto gereden en is daarbij van zijn motor gevallen. Voor deze aanrijding was ook de brandweer opgeroepen omdat de een van de inzittenden van de personenauto niet zelfstandig het voertuig kon verlaten, later is dit wel gelukt. Getuigen zouden gezien hebben dat de motorrijder door rood was gereden. Beide verkeersdeelnemers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een brommerrijder reed met z’n brommer door de plaats van het ongeval heen en is hierop aangesproken door een agent, na het uitschelden van de agent was de maat vol en is de brommerrijder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Technisch verkeersspecialisten van de politie zullen onderzoek doen na de exacte toedracht van het ongeval.

06-10-2013_aanrijdingwillemsvaart02.jpg

 06-10-2013_aanrijdingwillemsvaart03.jpg 

Artikel delen:
Reacties 31
 1. De Scooterrijder was asociaal bezig. Die motorrijder werd met ernstig letsel afgevoerd. Het was zeker qua persoon geen asociale rijder. De politie doet onderzoek. De jonge motorrijder zal ongetwijfeld in het ziekenhuis een moeilijke periode hebben… zij motor is voor de sloop.


  Maak melding

 2. Afgaand op alle informatie en beelden, mijn complimenten voor de agent die de aanhouding doet. Te vaak nog komen gasten makkelijk weg met zulk asociaal gedrag. De woede is in de agent zijn reactie te zien, maar toch doeltreffend en gedisciplineerd gehandeld.


  Maak melding

 3. De bestuurder van de motor reed alles behalve door rood. Ik was 1 van de getuige en weet niet waar die informatie vandaan komt ?
  De motorrijder klapte achterop nadat de auto een U-turn wilde maken..


  Maak melding

 4. Anoniem, als dat is wat je hebt gezien, dan zou het goed zijn om dat te melden bij de politie denk ik.

  Trouwens mooie beelden van stefan.


  Maak melding

 5. Zo hard werd hij niet aangepakt, geen klappen en zelfs geen pepperspray. De beelden zijn niet van de politie zelf. Niets aan de hand dus.


  Maak melding

 6. Ongevraagd hardhandige aanpak Dame? Ten eerste vraagt hij er wel degelijk om en ten tweede lijkt wat we zien op gepast geweld. Vind de agent juist behoorlijk professioneel overkomen.


  Maak melding

 7. He die man die bij die zwarte corsa staat is Lachman van onze PEC!! En die agent ken ik zelf ook helaas net iets te goed(overigens wel door mijn eigen stomme schuld) en die is nou niet bepaalt rustig ofzo, echter vind ik dit dan wel weer goed van hem!!


  Maak melding

 8. idd Dame, ’t is al vaker voorgekomen:)

  @Mul, de op dit log getoonde foto is idd een “beeld dat niet van de politie zelf is”, maar intussen wel verwijderd….


  Maak melding

 9. @Mul ; correctie. De link naar de foto’s staat er nog.

  Ik ben nogal tegen het publiceren van foto’s van de dader in dit geval.
  Ook al is er een klein zwart balkje te zien. Wat hij gedaan heeft, keur ik uiteraard af. Misschien is dit z’n eerste overtreding.

  Ik schat jou in als iemand die zo’n overtreding nooit zou maken, maar wat zou je er van vinden als de agent in kwestie de fout inging en jij was toevallig aanwezig, en hij zou jou per abuis voor de dader aanzien en je arrestatie werd in de Telegraaf gepubliceerd met foto’s.


  Maak melding

 10. Drama, ik ben het daarin met je eens hoor. Ik gaf misschien de indruk dat ik helemaal voor foto’s ben, maar dat is niet zo. Ik vind wel dat er een verschil zit in wie de foto’s publiceert en met welke reden. Zwartmakerij van winkeldieven, daar houd ik niet van. Voegt niets toe en is gericht op wraak. Ook staat het publiekelijk criminaliseren van een persoonnietin verhouding tot de zwaarte van het misdrijf van een winkeldiefstal. Ook vind ik dat de politie hier discreet in moet zijn. Alleen wanneer het misdrijf zwaar genoeg is en alleen de foto’s zouden helpen bij de oplossing hiervan, dan vind ik het een redelijke opsporingsmethode. De wet bescherming persoonsgegevens zit best goed in elkaar, al vraag ik me af of de naleving ervan helemaal goed gebeurt: door de snelheid waarin de techniek zich ontwikkelt, ontstaan grijze gebieden.

  Waarom ik met ovenstaande niet veel koeite heb, is als volgt: de foto’s zijn volgens mij vanuit journalistieke belangen gemaakt. Ik hecht wel waarde aan een bepaalde journalistieke vrijheid, simpelweg omdat dit noodzakelijk is voor een democratie. Er is ookniet heimelijk gefilmd, het was nogal duidelijk dat er fotorafen aanwezig waren. In dat geval is het maken van een theatervoorstelling schreeuwen om in het nieuws te komen. Een afgeplakt balkje voor de ogen vind ik dan redelijk. Ik zou de jongen niet herkennen in het dagelijks leven in elk geval.


  Maak melding

Reageer