Weerbaarheidsproject voor kinderen op herhaling

Zwolle – Het succesvolle Marietje Kessels Project is wederom opgenomen in het aanbod van de Gezonde School. Scholen kunnen zodoende voor 2014 opnieuw subsidie aanvragen om het Marietje Kessels Project op hun school te laten plaatsvinden. 

 

Dit  project wordt al meerdere jaren op verschillende basisscholen in de regio Zwolle aangeboden en het is goed nieuws dat deze weerbaarheidstraining nu zowel door de Overheid als door verschillende Gemeenten wordt gesubsidieerd. Weerbaarheid kan zodoende een plek krijgen op alle basisscholen en bijdragen aan een optimale ontwikkeling van de leerlingen. Het Marietje Kessels Project is een preventieproject om de weerbaarheid van kinderen te vergroten. Hoe groter die weerbaarheid, des te kleiner de kans dat ze slachtoffer worden van (online) pesten, negatieve groepsdruk of andere vormen van grensoverschrijdend gedrag.

“Het project leert de één zijn rug wat meer rechten en weer een ander leert om hulp te vragen. Kinderen leren voor zichzelf op te komen zonder anderen daarbij te kwetsen en ontwikkelen hun zelfvertrouwen. De training bereid ook voor op de overstap naar de middelbare school. Daar moeten kinderen zelfstandig keuzes gaan maken en worden de groepjes weer opnieuw ingedeeld. Waar sluit jij je bij aan? Hoe ga je om met groepsdruk? ” aldus Casper Uneken, weerbaarheidsdocent bij stichting Vechterweerd. 

 

Stichting Vechterweerd is in Zwolle de aanbieder van het Marietje Kessels Project en is hiervoor gecertificeerd door het MKP. Verzorgd door stichting Vechterweerd, wordt het MKP gesubsidieerd door de Overheid en door verschillende gemeenten. 

 

Scholen kunnen zich vanaf 7 oktober tot 29 november aanmelden via de website www.gezondeschool.nl of via de websitewww.vechterweerd.nl. Neem voor vragen gerust contact op met het team van Vechterweerd.

Artikel delen:

Reageer