Herinrichting Turnhoutsweg en Boeierweg

Zwoole – De werkzaamheden ten behoeve van de herinrichting van de Turnhoutsweg en Boeierweg worden afgerond op woensdag 9 oktober. Met de aanpassingen die tijdens de herinrichting zijn doorgevoerd, moet de nabijgelegen Westenholterallee vaker worden gebruikt als doorgaande weg voor vrachtverkeer. 

 

De Turnhoutsweg en Boeierweg functioneerden eerder als doorgaande weg voor verkeer tussen Westenholte/Spoolde en de A28. Later nam de Westenholterallee die functie over. Vrachtverkeer met bestemming bedrijventerrein Voorst C en D bleef echter nog veel gebruik maken van de Turnhoutsweg en Boeierweg. De herinrichting moet dit gedrag ontmoedigen. De bedrijven op Voorst C en D zijn gevraagd hun leveranciers hierover te informeren en hen te verzoeken gebruik te maken van de Westenholterallee.

Aanpassingen

De herinrichting van de Turnhoutsweg en Boeierweg is van start gegaan op maandag 13 mei en is volgens planning afgerond. Vanaf donderdag 10 oktober kan verkeer weer gebruik maken van beide wegen. Tijdens de herinrichting zijn de volgende aanpassingen doorgevoerd:

 • De kruising Westenholterallee/Boeierweg heeft extra uitvoegstroken gekregen, die zorgen dat verkeer op de Westenholterallee vanuit alle richtingen kan afslaan richting bedrijventerrein Voorst en andersom. Daartoe zijn ook verkeerslichten geplaatst. 
 • De Turnhoutsweg is ingericht als buurtontsluitingsweg met een maximale snelheid van 30 km/uur. Daarvoor zijn drempels geplaatst en fietssuggestiestroken aangebracht. 
 • De Boeierweg heeft in twee richtingen een vrijliggend fietspad gekregen. De weg is om die reden enkele meters verlegd. 
 • De uitrit van Scania is verplaatst van de Turnhoutsweg naar de kruising Westenholterallee / Hertsenbergweg.

 

De herinrichting is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel.

 

Evaluatie

Om te achterhalen of de aanpassingen het gewenste effect hebben, namelijk minder gebruik van de Turnhoutsweg en Boeierweg door vrachtverkeer, vindt in het voorjaar van 2014 een evaluatie plaats. 

Artikel delen:
Reactie 1
 1. goedenaviond

  De plannen van de wijzigingen gezien

  Mij ontbreekt echter de toegezegde wijzigingen door de heer
  van rijsbergen toegezegd om het stukje turnhoutsweg vanaf de kruizing
  met de Hertszbergerweg tot aan de Beukenallee ook Beukenallee
  te benoemen. Zie e-mailcorrespondentie met dhr van Rijsbergen
  Ik ben nog steeds in afwachting van de afwikkeling.

  m.vr.gr dhr.J.Visser Beukenallee 42 Tel 4211782


  Maak melding

Reageer